Odpověď na žádost o informace doručenou dne 24.10.2016

31. 10. 2016 Autor: Miroslava Hlavová

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

 Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
neuvedeno KUKHK-IZ-159/VZ/2016 25.10.2016

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
Vnitra a krajský živnostenský úřad |  Stížností a dozoru obcí   | Miroslava Hlavová | 472 | mhlavova@kr-kralovehradecky.cz

Počet listů: 1
Počet příloh: 0 / listů: 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 24.10.2016

Vážený pane,

dne 24.10.2016 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) prostřednictvím elektronické podatelny žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáháte poskytnutí informací, cit.: „poskytnutí seznamu všech měst a obcí v Královehradeckém kraji s uvedením jejich starostů (primátorů) a jejich kontaktních mailů.“

Povinný subjekt zaevidoval žádost pod číslo jednací KUKHK-IZ-159/VZ/2016, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která ale neobsahuje všechny potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ, ve kterém je upraven postup při podávání a vyřizování písemných žádostí o poskytnutí informace. Dle ust. § 14 odst. 2 InfZ ze žádosti musí být zřejmé, kterému povinnému subjektu je určena, a že se žadatel domáhá poskytnutí informace ve smyslu tohoto zákona. Fyzická osoba uvede v žádosti jméno, příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu nebo, není-li ohlášena k trvalému pobytu, adresu bydliště a adresu pro doručování, liší-li se od adresy místa trvalého pobytu nebo bydliště.

Bez ohledu na výše uvedené si Vás krajský úřad dovoluje odkázat v rámci dobré správy na adresář obcí Královéhradeckého kraje zveřejněný na webových stránkách Královéhradeckého kraje pod odkazem http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/kralovehradecky-kraj/obce/adresar-obci-kraje-109/. Upozorňujeme Vás, že adresář obcí je udržován na základě oznámení obcí a krajský úřad neručí za jeho správnost, když nemá právními předpisy nařízenu povinnost takové údaje shromažďovat a má je k dispozici pouze ve formě výše uvedeného adresáře. Dovolujeme si Vás proto odkázat ještě na další veřejné zdroje obsahující požadované informace a to Portál veřejné správy: http://seznam.gov.cz/ovm/regionDetail.do?path=KKRALOHRAD&listType=allMunicipality a e-portál územních samospráv ePusa http://www.epusa.cz/index.php?platnost_k=0&sessID=0&jazyk=cz&kraj=86. Nejaktuálnější informace potom naleznete na internetových stránkách jednotlivých obcí.

Závěrem uvádíme, že Královéhradecký kraj má postup pro žadatele o informace upraven na svých webových stránkách http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/zivotni-situace/zivotni-situace-obcan/1-1-18704/ včetně formuláře žádosti http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/templates/9--zadosti-o-informace-156/ .

S pozdravem

 

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad