Rozvoj komunitních sociálních služeb CHB v lokalitě Jičín

logo EU, Evropský fond pro reg. rozvoj, Intergrovaný reg. operační program, logo MMR ČR


Rozvoj komunitních sociálních služeb CHB v lokalitě Jičín

12. 6. 2023 Autor: admin admin

registrační číslo: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0017394

Zpět na přehled projektů

Popis

Projekt rozvoj a optimalizaci infrastruktury se zvýšenou energetickou účinností a systému funkční a udržitelné péče v Královéhradeckém kraji, podporující sociální začleňování osob ohrožených sociálním vyloučením v důsledku jejich zdravotního stavu a ztížené dostupnosti sociálních služeb. Cíl projektu vede ke zvýšení kvality a dostupnosti poskytovaných sociálních služeb podporujících sociální začleňování.

Cíle

Cílem projektu je vybudování zázemí pro poskytování sociální služby dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách o kapacitě 11 lůžek ve 4 domácnostech a zajištěním nezbytným vybavením pro provozování sociální služby chráněné bydlení dle podmínek materiálně technického standardu.

Výsledky

Po dokončení projektu bude v konečném stavu rekonstruován bytový dům pro celkem 11 osob ve 4 domácnostech se zázemím pro personál včetně bezbariérového přístupu do objektu a dodáno nezbytně nutné vybavení pro fungování čtyř domácností. Vybudované zázemí bude sloužit pro poskytování sociální služby chráněné bydlení dle § 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Poskytovatelem sociální služby chráněné bydlení bude Domov sociálních služeb Chotělice, příspěvková organizace Královéhradeckého kraje. V souvislosti s realizací projektu dojde k rozvoji infrastruktury zázemí pro poskytování sociálních služeb komunitního charakteru a zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucích k sociální inkluzi, a to v rámci Sítě veřejně podporovaných sociálních služeb Královéhradeckého kraje v lokalitě Jičín.

Projekt je realizován za finanční podpory Evropské unie.