Pořízení elektromobilního vozu pro Barevné domky Hajnice

logo EU, Evropský fond pro reg. rozvoj, Intergrovaný reg. operační program, logo MMR ČR


Pořízení elektromobilního vozu pro Barevné domky Hajnice

12. 6. 2023 Autor: Mervartová Kristýna

registrační číslo: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0017314

Zpět na přehled projektů

Popis

Projekt řeší zlepšení technického vybavení pro poskytování sociální služby sociální rehabilitace pro organizaci Barevné domky Hajnice.

Možnost disponovat automobilem poskytne pracovníkům mimo jiné i větší prostor pro reagování na nečekané události, kdy je pracovník v konkrétní čas potřebný na daném místě a může být zaručena rychlejší reakce pracovníků v případě nestandartních situací v terénu.

Cíle

Cílem projektu je pořízení nízkoemisního automobilu na alternativní paliva (CNG/vodík/elektro) splňující emisní limit max. 95g CO2/km pro poskytovatele sociální služby sociální rehabilitace. Pořízením automobilu bude zajištěna větší mobilita a flexibilita pracovníků při poskytování sociální rehabilitace v ambulantní i terénní formě.

Výsledky

Realizací tohoto projektu dojde k významnému zkvalitnění poskytování sociální služby sociální rehabilitace dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách prostřednictvím pořízení nízkoemisního automobilu pro zajištění úkonů jako např. orientace na úřadech, nácvik nákupu potravin, orientace v místě bydliště, hledání vhodného zaměstnání, zprostředkování kontaktu se společenských prostředím apod. Díky pořízenému automobilu bude zajištěna mobilita klientů při poskytování služby a s tím spojené zvýšení kvality poskytované služby. Pro personál bude cesta s klienty mnohem pohodlnější, bezpečnější a hlavně rychlejší (oproti využití hromadné dopravy).

Projekt je realizován za finanční podpory Evropské unie.