Královéhradecký kraj a fotbalové EURO v Polsku

30. 5. 2012 Autor: Kateřina Kupečková

Dne 9. května 2012 se setkal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc s maršálkem Dolnoslezského vojvodství Rafałem Jurkowlaniecem ohledně fotbalového EURA 2012.

Příznivci české fotbalové reprezentace, kteří pojedou v červnu na evropský šampionát do polské Wroclawi, se mohou těšit na zbrusu nový stadion, rozsáhlé služby ve fanzónách a velkoplošné obrazovky v centru města.

„Na návštěvu fanoušků se intenzivně připravujeme. Jsme rádi, že jim budeme moci nabídnout špičkový fotbal na novém stadionu. Fotbalové EURO je další z příležitostí, jak rozvíjet velmi dobré česko – polské vztahy,” uvedl maršálek Jurkowlaniec.

Stadion ve Wroclawi, na kterém sehraje český národní tým své zápasy v základní skupině šampionátu, má kapacitu pro bezmála 43 tisíc lidí. Má šest podlaží a je vysoký téměř 40 metrů - jeho výstavba stála čtyři miliardy eur.

„Královéhradecký kraj již nyní spolupracuje s policií kvůli zajištění co možná nejplynulejšího provozu na silnicích v našem regionu během fotbalového šampionátu. V průběhu fotbalového EURA nebudou v kraji na klíčových komunikacích směřujících k hranicím žádné dopravní uzavírky silnic či objížďky. Všechny opravy a rekonstrukce musí být do té doby hotové či začnou až po něm,” uvedl hejtman Franc.

Soubory ke stažení

Fotogalerie