Koncert v České Skalici

konání: 13.11.2016

místo konání: Česká Skalice, sokolovna
kdy: 13. listopadu od 17:00 hodin

NOVOMĚSTSKÁ FILHARMONIE
Dirigent: Jaroslav Rybáček
ZUŠ Bedřicha Smetany Nové Město nad Metují

symfonický orchestr DECAPODA
Dirigent: Miluše a Lenka Barvínkovy
ZUŠ Jaroslava Kociana Ústí nad Orlicí

Kvality Novoměstské filharmonie (NoFi) pramení ze smysluplné práce dirigenta Jaroslava Rybáčka a z píle i nadšení mladých muzikantů. Není proto divu, že orchestr, který působí při Základní umělecké škole Bedřicha Smetany v Novém Městě nad Metují, získal ocenění jak v tuzemsku, tak i v zahraničí. V hudební dílně NoFi vznikají i ojedinělé projekty. Novoměstská filharmonie nás tentokrát provede hudbou různých zemí světa.

Symfonický orchestr Decapoda je se svými téměř šedesáti členy největším souborem ZUŠ Jaroslava Kociana v  Ústí nad Orlicí.

Základem jeho repertoáru jsou klasické skladby určené pro toto obsazení, které doplňují úpravy filmových a populárních melodií. Decapoda se stabilně umísťuje na předních místech národní soutěže školních. Zajímavou zkušeností pro hráče jsou výměnné koncerty s orchestry ZUŠ z celé republiky (Liberec, Plzeň). Díky svým úspěchům se Decapoda mohla zúčastnit projektu České filharmonie. Vybraní studenti si v červnu 2014 zahráli v orchestru tvořeném členy České filharmonie a dalších tří studentských orchestrů na třech open-air koncertech na pražském Hradčanském náměstí pod vedením dirigentů Ladislava Cíglera a Jiřího Bělohlávka.

Koncert se uskuteční s finanční podporou Královéhradeckého kraje a českoskalických podnikatelů.

Předprodej vstupenek bude zahájen 27.10.2016 v  Regionálním informačním centru v České Skalici, Třída T.G. Masaryka 33, tel. 491 453 870, 773 578 112; e-mail infocentrum@ceskaskalic e.cz

NoFi i Decapoda se s Vámi těší na viděnou

Fotogalerie