4. 5. 2005
Královéhradecký kraj se sídlem Wonkova ul. 1142, Hradec Králové, v nově budovaném sídle "REGIOCENTRA" (dříve
pivovar)
nabízí k podnájmu a k dobudování nebytové prostory. Předpokládaná doba podnájmu činí
10 let. Zahájení provozu "REGIOCENTRA" cca listopad 2007. Popis podnajímaných prostor (velikost, vybavení apod.)
je specifikován v "Dokumentaci komerčních ploch REGICENTRA" určených k podnájmu, která je k dispozici v budově Krajského
úřadu Královéhradeckého kraje, Wonkova ul. 1142, Hradec Králové. Zájemci předloží nabídku na adresu Královéhradeckého kraje
ve členění, které bude na vyžádání předáno a je rovněž zveřejněno včetně "Dokumentace komerčních ploch" na těchto stránkách.
Kontaktní osoba:
Mgr. Hana Moravcová,
tel: 495 817 750
e-mail: moravcova@snkhk.cz
Správa nemovitostí Královéhradeckého kraje
Nadhledová perspektiva
Pro zobrazení většího obrázku klikněte na náhled
|
|
Situace komerčních ploch:
Pro zobrazení detailu klikněte na plochu, která Vás zajímá,
pro zobrazení pohledu, klikněte na jeho označení |
Legenda komerčních ploch: |
|
ozn. |
způsob využití |
vstup |
velikost [m2] |
A pronajato |
nepotravinářské |
vstup z třídy ČSA |
182 |
B |
nepotravinářské |
vstup z třídy ČSA |
169 |
C |
nepotravinářské |
vstup z třídy ČSA |
154 |
D |
nepotravinářské |
vstup z třídy ČSA |
175 |
E |
nepotravinářské |
vstup z třídy ČSA |
106 |
F pronajato |
potravinářské |
vstup z nároží třídy ČSA |
106 |
G pronajato |
potravinářské |
vstup z nároží třídy ČSA |
106 |
K pronajato |
nepotravinářské |
vstup ze Soukenické ul. |
21,5 |
L pronajato |
potravinářské |
vstup z nádvoří AC |
12,5 |
M pronajato |
potravinářské |
vstup z průchodu podloubím |
34,5 |
N pronajato |
potravinářské |
vstup z průchodu podloubím |
39 |
O pronajato |
potravinářské |
vstup z nádvoří AC |
530,5 |
O1 pronajato |
potravinářské |
vstup ze vstupní haly AC |
75,3 |
|
Pozn.: V případě požadavku na využití ploch k jinému než nepotravinářskému využití bude potřeba požádat stavební úřad
o změnu užívání
|
Požadavky na členění nabídky na podnájem komerčních ploch Administrativního centra
Zájemci předloží nabídku v tomto členění:
|
|
určení (umístění) komerční plochy v rámci "Administrativního centra" (označení A-O1) |
|
účel, pro který bude podnajímaný prostor určen |
|
požadovaná plocha |
|
jaká kritéria musí prostory splňovat pro daný účel |
|
další požadavky (např. přístupy, příjezdy) |
|
popis potřebných stavebních úprav, nutných pro užívání (úpravy ke kolaudaci, které budou podnájemcem provedeny
vlastním nákladem) |
|
předpokládaný objem finančních nákladů podnájemce (investice do komerčního prostoru, potřebná pro užívání k navrhovanému účelu) |
|
harmonogram stavebních úprav k předpokládanému datu uvedení Administrativního centra do užívání (kolaudací) |
|
nabídková cena podnájmu za m2/rok |
|
další doplňující údaje nabídky |
Dokumentace komerčních ploch Administrativního centra určených k podnájmu
Technický popis komerčních ploch, jejich velikosti a umístění v objektech 1a - 10 je použito podle dokumentace
pro stavební povolení:
Komerční prostory s přístupem z třídy ČSA (v objektech 1a a 4a)
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno A, B, C, D, E )
|
|
velikosti komerčních ploch jsou stavebním povolením stanoveny o velikostech
198 m2, 169 m2, 154 m2, 175 m2 a 106 m2, tyto plochy lze zájemci v poptávkovém řízení slučovat až v jeden funkční celek
(rozdělení příčkami nemusí být) |
|
komerční plochy budou mít samostatné vstupy z hlavní ulice (z třídy ČSA), budou samostatně uzamykatelné a budou mít
k dispozici výlohy z hlavní ulice |
|
všechny komerční prostory mohou být (ale nemusí) při předání nájemci rozděleny příčkami na: prodejní plochu, sociální
zařízení a kancelář nebo sklad |
grafická dokumentace:
Komerční prostory s přístupem z nároží třídy ČSA a Komenského (v objektu 4b)
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno F, G )
|
|
velikost komerční plochy F je stavebním povolením stanovena o velikosti celkem 145,5 m2, velikost druhé komerční
plochy G je stavebním povolením stanovena o velikosti celkem 272,5 m2 |
|
komerční plochy budou mít samostatné vstupy z hlavní ulice (z nároží třídy ČSA a ulice Komenského), budou samostatně
uzamykatelné a budou mít k dispozici výlohy z hlavní ulice |
|
všechny komerční prostory mohou být (ale nemusí) při předání nájemci rozděleny příčkami na: prodejní plochu, sociální
zařízení a kancelář nebo sklad |
grafická dokumentace:
Komerční prostory v čp.55 s přístupy z ulice Soukenická a z nádvoří Administrativního centra (v objektu 7)
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno K, L )
|
|
komerční prostor je stavebním povolením rozdělen na tři části o velikostech 12,5 m2, 9 m2 a 12,5 m2 a může mít jednoho
až dva nájemce |
|
komerční prostor má samostatné sociální zázemí, je samostatně uzamykatelný a má dvě výlohy |
grafická dokumentace:
Komerční prostory v čp.56 se vstupem z průchodu podloubím na nádvoří Administrativního centra (v objektu 6)
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno M, N )
|
|
komerční prostor je stavebním povolením rozdělen na tři části o velikostech 11 m2, 23,5 m2 a 39 m2 a může mít jednoho
až dva nájemce |
|
komerční prostor má samostatné sociální zázemí a sklad, je samostatně uzamykatelný a má čtyři výlohy |
grafická dokumentace:
Pozn.: veškeré výše uvedené komerční prostory jsou stavebním povolením určené pro nepotravinářské využití
se sortimentem zboží odpovídajícímu zatřídění dle koncepce požární ochrany (dále PO), v případě záměru jiného využití bude potřeba
požádat o změnu užívání.
Komerční prostor (Restaurace) se vstupem z hlavního nádvoří Administrativního centra (v objektu 9)
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno O )
|
|
má velikost zázemí (kuchyně, výdejna, soc. zařízení apod.) 217 m2 a jídelny se sociálním zařízením a salonku 313,5 m2, celková velikost je 530,5 m2 |
|
komerční prostor má samostatné sociální zázemí včetně sociálního zázemí pro invalidy |
|
restaurace má vstup z objektu 1a Administrativního centra, prostor je samostatně uzamykatelný a má šest výloh do hlavního
nádvoří Administrativního centra |
|
předpokládá se, že nájemce bude zajišťovat veřejnou restauraci, ve které musí umožnit i stravování za úhradu stravovacími
poukázkami definovanými krajem |
|
předpokládá se, že nájemce bude zajišťovat v rámci restaurace provoz bufetu u sálu zastupitelstva a provoz bufetu (plocha O1) ve vstupní hale s provozní dobou
odpovídající potřebám Administrativního centra (např. v době konání akcí u sálu zastupitelstva, v úředních hodinách krajského úřadu v bufetu ve vstupní hale).
Provozování bufetů se předpokládá jako doplňková služba v rámci nabídky na provozování restaurace, plochy bufetů se tudíž nezapočítávají při výpočtu nabídkové ceny
na provoz restaurace (tzn. nabídka bude vztažena pouze k plochám restaurace = 530,5 m2) |
|
komerční prostor je stavebním povolením určený pro potravinářské využití (restaurace) |
grafická dokumentace:
Komerční prostor bufetu ve vstupní hale Administrativního centra
( v grafické dokumentaci komerčních ploch označeno O1 )
|
|
má velikost 75,3m2 včetně zázemí |
|
bufet má vstup ze vstupná haly Administrativního centra, prostor je samostatně uzamykatelný a má prosklenou výlohu |
|
předpokládá se, že prostor bude mít stejného nájemce jako komerční prostor označený O |
grafická dokumentace:
Vybavenost komerčních ploch určených k podnájmu:
Jednotlivé prostory budou odděleny stěnami (viz. projektová dokumentace pro stavební povolení, některé
uvedené prostory lze změnou povolení sloučit). Tyto prostory nemají další vertikální dělení na menší prostory, podhledy, obklady
a vnitřní vybavení. Podlahy, stěny a stropy budou při předání zájemci upraveny tak, aby mohly být tyto komerční prostory zkolaudovány
jako "prostory pro nepotravinářské účely" , to znamená, že podlahy budou ukončeny betonovou mazaninou, stěny a stropy budou opatřené
omítkou, v sociálních místnostech budou stěny a podlaha opatřeny nátěrem. Fasády a výplně otvorů budou dodány v rámci celé stavby
generálním zhotovitelem.
Napojení na infrastrukturu a vybavení prostor se dělí podle plochy komerčních ploch takto:
- Jednotky komerčních ploch do 100m2 plochy
Tyto jednotky budou mít společné sociální zázemí dle dispozičního řešení v jednotlivých objektech. Pro samostatné
jednotky bude přivedena nejnutnější elektroinstalace s možností napojení na podružné měření odběru a s nejnutnější osvětlením
místnosti a vypínačem. Pro samostatnou jednotku bude přivedena jedna telekomunikační přípojka a datová(é) zásuvka(y)
počítačové sítě.
- Jednotky komerčních ploch nad 100m2 plochy
K těmto jednotkám bude přivedena vodovodní přípojka ukončená uzávěrem, umývadlo s odpadním potrubím napojeným na kanalizaci, WC.
Pro jednotky bude přivedena nejnutnější elektroinstalace s možností napojení na podružné měření odběru a s nejnutnější osvětlením
místnosti a vypínačem. Pro jednotku bude přivedena jedna telekomunikační přípojka a datová(é) zásuvka(y)
počítačové sítě.
- Jednotka komerčního využití - restaurace
restaurační jednotka bude projekčně rozdělena na varnu, studenou kuchyň, přípravnu masa, umývárnu nádobí, přípravnu zeleniny,
hrubou přípravnu zeleniny, chlazený sklad potravin fast food, jídelnu se sociálním zařízením a salonek, a to podle provozních potřeb ve spolupráci s vybraným provozovatelem.
Uvedené prostory budou vybaveny základním gastronomickým zařízením pro provoz, příklad jeho specifikace je
v Příloze.
Součástí nebudou vybavení jídelen stoly a židlemi, varny nádobím (hrnce, talíře), příbory, barové pulty vestavěné skříně a poličky.