Týden vzdělávání dospělých 2012 v Královéhradeckém kraji

16. 8. 2012 Autor: Jana Fiedlerová

Tradičně je v Královéhradeckém kraji připravována akce věnovaná propagaci dalšího vzdělávání. Již sedmý ročník Týdne vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji se uskuteční v termínu od 12. do 16. listopadu letošního roku.

Zadavatelem akce je Královéhradecký kraj, záštitu nad akcí převzal hejtman Bc. Lubomír Franc.

Organizace se, stejně jako ve dvou letech předcházejících, chopila krajská pobočka a kontaktní pracoviště Úřadu práce České republiky.

Aktivně se opět zapojí Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, pod jejíž záštitou se Týdny vzdělávání dospělých v České republice pořádají a která je nositelem ochranné známky Týdny vzdělávání dospělých®.

Cílem Týdnů vzdělávání dospělých je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k celoživotnímu učení a nabídnout konkrétní příležitosti dalšího vzdělávání v kraji. Do Týdne vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji se mohou zapojit všichni ti, kdo se svými aktivitami podílejí na rozšiřování vědomostí, dovedností a kompetencí občanů. Mohou uspořádat den otevřených dveří, popřípadě v rámci tohoto týdne zrealizovat ukázkovou hodinu, přednášku, speciální komentovanou prohlídku či jinou zajímavou akci. Ta pak bude společně s aktivitami dalších poskytovatelů prezentována v rámci kompletního programu.

Týden vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji je akce nezisková. Bezplatná je tedy jak pro zapojené organizace (účast není spojena s žádným poplatkem), tak pro účastníky aktivit (konkrétní aktivity nejsou zpoplatněny).

Aktuální informace o Týdnu vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji Vám poskytne:

  • PhDr. Jana Sýkorová, vedoucí referátu zprostředkování a poradenství, Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové: jana.sykorova@hk.mpsv.cz
  • Mgr. Jana Fiedlerová, referentka oddělení analýz, koncepcí a financování, Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje: jfiedlerova@kr-kralovehradecky.cz