Týden vzdělávání dospělých 2011 v Královéhradeckém kraji

28. 6. 2011 Autor: Jana Fiedlerová

Již šestým rokem se Královéhradecký kraj připojí k akci s názvem Týdny vzdělávání dospělých. Stejně jako v loňském roce se role organizátorů ujaly úřady práce v Královéhradeckém kraji, resp. krajská pobočka a kontaktní pracoviště Úřadu práce České republiky. Druhý listopadový týden (7. až 11. listopadu 2011) bude v Královéhradeckém kraji opět oslavou dalšího vzdělávání.

Cílem Týdne vzdělávání dospělých 2011 (dále jen TVD) v Královéhradeckém kraji je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k dalšímu vzdělávání a nabídnout konkrétní vzdělávací příležitosti dalšího vzdělávání v kraji. Chceme rovněž zdůraznit význam dalšího vzdělávání pro zvyšování kvalifikace, produktivity, uplatnění a udržení se na trhu práce a nastolit se zaměstnavateli dialog o potřebách a přínosech dalšího vzdělávání.

Zadavatelem akce je Královéhradecký kraj, záštitu nad akcí zde převzal hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc.

Na zajištění TVD v Královéhradeckém kraji se podílí také Asociace institucí vzdělávání dospělých (dále jen AIVD), pod jejíž záštitou se Týdny vzdělávání dospělých v České republice pořádají a která je nositelem ochranné známky Týdny vzdělávání dospělých.

Pro zájemce z řad poskytovatelů vzdělávání dospělých je TVD příležitostí zviditelnit své produkty a prezentovat se před cílovou skupinou široké veřejnosti i zaměstnavatelů. TVD je akce nezisková, proto je případná účast na aktivitách zcela bezplatná.

Podrobné informace o průběhu akce v Královéhradeckém kraji a možnostech zapojení naleznou zájemci na stránkách Úřadu práce České republiky - krajské pobočky v Hradci Králové:
http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/tyden_vzdelavani_dospelych.

Stěžejní informace o Týdnech vzdělávání dospělých v ČR jsou dostupné na webových stránkách AIVD: http://www.aivd.cz/tvd.