Informace k zásobníku projektů z 2. výzvy Kotlíkových dotací

19. 4. 2017 Autor: Pavel Kavalír

V těchto dnech probíhá oslovování prvních 39. žadatelů, jejichž žádosti jsou umístěny v tzv. zásobníku v rámci 2. výzvy Kotlíkových dotací (16OPK02). Níže uvádíme informace pro žadatele, jejichž žádost se nachází ve zmíněném zásobníku a přesto by chtěli zkusit podat novou žádost do další výzvy.

S ohledem na skutečnost, že se v rámci úspor z předchozích výzev (nedočerpání dotace, příp. výpověď dotační smlouvy) uvolnily finanční prostředky, oslovujeme aktuálně prvních 39 žadatelů podle pořadí umístění v zásobníku (týká se všech typů podporovaných opatření) s nabídkou uzavření dotační smlouvy a následného poskytnutí finančních prostředků. Oslovení žadatelé, kteří zrealizovali či plánují instalaci tepelného čerpadla nebo kotle na biomasu mají možnost si zvolit, zda využijí této nabídky, nebo podají novou žádost do výzvy č. 17OPK01.

Zároveň upozorňujeme všechny žadatele, že samotná skutečnost umístění žádosti do zásobníku projektů v rámci 2. výzvy Kotlíkových dotací č. 16OPK02 nebrání možnosti podat novou žádost o podporu na obnovitelný zdroj energie (OZE) do květnové výzvy č. 17OPK01. V případě, že žadatel v nové výzvě uspěje, může částečně využít i dokumentů, které již předložil v předchozí výzvě (potvrzení energetického specialisty) - na vyžádání mu budou ze strany poskytovatele vráceny. Dotace bude samozřejmě následně poskytnuta pouze jedenkrát a úspěšnému žadateli tak zaniká původní pozice v zásobníku.