Coolinaření se zdravou 5

21. 2. 2017 Autor: Martina Svatoňová

5. ročník celostátní dětské kuchařské soutěže Zdravé5 s názvem Coolinaření se Zdravou 5 navazuje na lekce výukového programu Zdravé 5, které zdarma školám nabízí Nadační fond Albert a jehož klíčovým sdělením je správný nákup, domácí příprava svačiny a rozumné hospodaření s potravinami.

Soutěž je určena pro předškolní děti z mateřských škol, žákům 1. i 2. stupně základních škol a dětem z dětských domovů, kteří tak budou rozděleni dle 4 soutěžních kategorií. Klienti dalších školských a sociálních zařízení jako jsou nízkoprahová a volnočasová zařízení a další subjekty pracující s dětmi a mládeží se mohu zúčastnit také a budou zařazeni do kategorie Dětské domovy.

V letošním ročníku je soutěž zaměřena na to, jak můžeme udělat radost jídlem – sobě i ostatním. Motivujeme děti, aby jídlo připravovaly i jedly s láskou a užívaly si společně strávené okamžiky. Proto děti připraví do soutěže zdravé pohoštění a navrhnou s kým a proč se o svačinu podělí a tím ho potěší.

Nákup surovin v hodnotě 100 korun pro jeden tým jako každoročně nahradí školám zasláním nákupní poukázky do prodejny Albert.

Uzávěrka regionálních kol je 7. dubna 2017. Recept svačiny společně s fotografií pokrmu i soutěžního týmu a koncept zdravé párty nahrávejte prostřednictvím www.zdrava5.cz. Více naleznete v pravidlech soutěže tamtéž.

Porota Zdravé 5 vybere do finále z došlých přihlášek z celé republiky pět nejlepších týmů z každé věkové kategorie. Na dopravu do Prahy budeme finalistům poměrnou částkou přispívat.

Na výherce finále s dospělým doprovodem čeká zážitkový víkend.

Více o pravidlech a termínech soutěže naleznete na www.zdrava5.cz.