Zajímavé soutěže v našem kraji a úspěchy studentů Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově

13. 6. 2014 Autor: Věra Koďousková

Během školního roku se koná mnoho soutěží pro žáky různých typů škol. Krom vědomostních soutěží probíhají i soutěže dovednostní. Zde je příklad několika zajímavých soutěží a úspěchů studentů z našeho kraje.

Mezinárodní soutěž „Zlatý pohár Linde“

15. a 16. dubna 2014 proběhla ve Frýdku-Místku 18. mezinárodní soutěž žáků SŠ ve svařování. Účastnili se ji studenti z 62 českých a zahraničních škol. Soutěž je rozdělena do několika kategorií dle metod svařování. V jednotlivých kategoriích se soutěží v teoretické a praktické části. Výborný úspěch zde zaznamenali studenti našeho kraje, žáci Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově. V soutěží 311 – svařování autogenem, se Jan Mejsnar v teoretické části umístil na 1. místě a v praktické části na 7. místě. Dalším úspěšným byl Dominik Orct, který se v kategorii 135 – svařování v ochranné atmosféře, umístil na 1. místě v teorii a v praktické části na 37. místě.

Automobileum 2014

6. 5. 2014 se v Hlušicích sešli žáci 3. ročníků automobilových oborů z mnoha škol nejen našeho kraje, aby se zúčastnili soutěže Automobileum. Zde si žáci poměřili své síly v sedmi disciplínách a to jak v řidičských dovednostech (např. parkování, couvání s přívěsem), tak i teoretických znalostech testů i techniky. Vítězem této soutěže se stal Vladimír Peš ze Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově.

Oblastní kolo jízdy zručnosti s traktorem a vlekem

I další zajímavá soutěž proběhla v Hlušicích a to 15. května 2014. Klání sedmi škol se účastnilo 23 žáků. Vítěznou školou zde byla Střední škola technická a řemeslná z Nového Bydžova, kde prvních 5. míst obsadili její studenti.