Soutěž "Za časů české královny Marie Terezie"

22. 11. 2016 Autor: Martina Svatoňová

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského vyhlašuje pod záštitou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové výtvarnou soutěž k 300. výročí narození české královny Marie Terezie. Soutěž s názvem "Za časů české královny Marie Terezie" je určena účastníkům od 6 do 19 let. Slavnostní vyhlášení proběhne v muzeu ve 2. polovině května 2017 za účasti ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Kateřiny Valachové, Ph.D. Oceněné práce budou vystaveny v rámci výstavy „Hurá do školy s Marií Terezií“.Soutěžní práce zasílejte do 8. března 2017.

Typy výtvarných technik:kresba, malba, všechny grafické techniky bez použití počítačové grafiky, komiksy, filmy,trojrozměrné práce (keramika, textil, papír, plast, kov, dřevo)

Tematické okruhy :život Marie Terezie,móda a architektura v období baroka,vládní reformy Marie Terezie, zejména reformy školství

Podmínky účasti:Maximální rozměr plošné práce je 70 x 50 cm.Maximální rozměr prostorové práce je 50 x 50 x 50 cm.Délka filmu je max. 8 min.Práce nemohou být paspartovány či podlepeny barevnými papíry.

Do soutěže nejsou přijímány fotodokumentace výtvarných prací, kopie, xeroxy nebo elektronické verze výtvarných prací.Budou posuzovány pouze práce, které dodržují téma soutěže a jsou řádně označeny. Neoznačené práce a práce s nečitelně či nekompletně vyplněnými údaji nebudou posuzovány. ™Práce mohou zasílat jednotlivci i kolektivy.Zaslané práce se nevracejí.Pořadatel si vyhrazuje právo na využití zaslaných prací pro další nekomerční výstavy, charitativní akce a pro jejich reprodukce v tisku a na webových stránkách pořadatele a webových stránkách partnerů soutěže.

Označení prací: Soutěžní práce musí být označena identifikačním štítkem.Identifikační štítek musí být čitelně vyplněn a musí obsahovat následující údaje:

Jméno, příjmení a věk soutěžícího

Název práce

Název a adresu školy či domácí adresu

Kontaktní e-mail a telefon

Pokud zasílá práce škola či jiná organizace, uvádějte přesný název a adresu.

Pokud práce zasílá jednotlivec, uvádějte domácí adresu.

Informace o ocenění budou zasílány e-mailem, proto uvádějte funkční e-mail, který je pravidelně kontrolován.

Soutěžní kategorie

Soutěžní práce zhotovené technikou malby, kresby, grafickými technikami a trojrozměrné výrobky budou hodnoceny v těchto věkových kategoriích:

1) 6 – 10 let

2) 11 – 15 let

3) 16 – 19 let

4) kategorie pro soutěžící se speciálními vzdělávacími potřebami bez horní věkové hranice

Soutěžní práce v kategoriích „film“ a „komiks“ mohou být hodnoceny bez rozdílu věku.

Řádně označené soutěžní práce zasílejte na adresu:

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského k rukám Mgr. Evy Kuncipálové, Valdštejnská 20, 118 00 Praha 1

Na zásilku napište „Soutěž – Marie Terezie“

Soutěžní práce je možné předat i v recepci muzea na výše uvedené adrese v otevírací době muzea: úterý-neděle 10.00-12.30 13.00-17.00.

KONTAKT:

Případné dotazy zodpoví Mgr. Eva Kuncipálová, tel. 257 531 645, e-mail kuncipalova@npmk.cz

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského, Valdštejnská 20, 118 00 Praha 1

www.npmk.cz, tel. 257 533 455, e-mail: pedagog@npmk.cz

Soubory ke stažení