Nová soutěž v projektu "ZEBRA se za tebe nerozhlédne !"

10. 10. 2016 Autor: Martina Svatoňová

V rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ je vyhlášena soutěž o nejlepší preventivní projekt realizovaný ve školních a zájmových kolektivech se zaměřením na problematiku dopravní výchovy. Téma v našem kraji zní "Jak se učíme dopravní výchovu u nás". Pořadatelem soutěže je Policie České republiky a partnery soutěže jsou Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR a samostatné oddělení BESIP Ministerstva dopravy ČR. Soutěž probíhá od října 2016 až do 15. ledna 2017 a jejím předmětem je nejlépe zpracovaný výukový program, který se věnuje vzdělávání dětí v problematice bezpečného pohybu v silničním provozu, který je v rámci výuky či vzdělávání již fungující.

Projekt může být zpracován formou fotoreportáže s popisem, komiksem, příběhem s psanou i obrazovou formou současně, komentovaným videem - reportáží nepřesahující 3 minuty.

Od 1. října do 15. ledna 2017 mají možnost přihlásit se všechny organizované školní kolektivy mateřských a základních škol, organizované spolky dětí vedené domy dětí a mládeže, které realizují formou výuky či volnočasových aktivit dopravní výchovu kontinuálně.

Uvedená zařízení se sídlem v Královéhradeckém kraji mohou svá soutěžní díla zasílat či osobně předat na:

Oddělení tisku a prevence

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje

Ulrichovo náměstí 810

501 01 Hradec Králové

Je možno využít i e-mailové adresy krph.tisk@pcr.cz. V případě objemného datového souboru je možno využít internetových úložišť k předání projektu (např. úschovna, letecká pošta apod. - v tom případě je však nutné o tomto vyrozumět naše oddělení cestou zmíněného e-mailového kontaktu.

VÝHRY:

První tři celorepublikově umístěné projekty budou oceněny koncertem hudební kapely Maxim Turbulenc. Vítězové soutěže tak získají pro svoji třídu či zájmový útvar hudební představení s doprovodným programem k tématice dopravní výchovy zajišťovaným ze strany pořadatele a partnerů přímo v místě školy nebo zájmové aktivity.

Tři nejlepší krajské projekty budou v každém kraji odměněny reflexními prvky pro bezpečnou viditelnost v silničním provozu určenými všem dětem z přihlášeného soutěžního kolektivu.

Další informace:

http://www.policie.cz/clanek/jak-se-ucime-dopravni-vychovu-u-nas.aspx