Logická olympiádáda 2013

1. 11. 2013 Autor: Jan Dvořák

Tisková zpráva k Logické olympiádě 2013.

Tisková zpráva

Logická olympiáda pokračuje krajským kolem

Praha, 1. listopadu 2013

Krajským kolem bude v pátek 8. listopadu na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje v Hradci Králové pokračovat šestý ročník celostátní soutěže Logická olympiáda, kterou organizuje Mensa ČR. Logická olympiáda je unikátní tím, že se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. A získává si stále větší oblibu, o čemž svědčí každým rokem narůstající počet registrovaných účastníků. „Letos se zaregistrovalo celkem 41 109 soutěžících z 1 969 škol z celé republiky, což je nejvíce v celé historii soutěže,“ informovala Marta Heřmanová, koordinátorka krajského kola soutěže v Královéhradeckém kraji.

Soutěžící rozdělení do tří kategorií přitom nejprve absolvovali nominační kola, v nichž on-line vypracovávali nejrůznější slovní přesmyčky, číselné řady a jiné logické problémy. V Královéhradeckém kraji do krajského kola postoupilo 151 nejlepších z 2 293 dětí a studentů z celého kraje. Nejčastěji se v něm představí žáci a studenti Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové a Prvního soukromého jazykového gymnázia v Hradci Králové. Dvanáct nejúspěšnějších řešitelů postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 25. listopadu 2013 v Míčovně Pražského hradu.

Olympiádu pořádá Mensa ČR ve snaze doplnit spektrum aktivit pro děti a mládež o soutěž, která dává prostor k vyniknutí i žákům, kteří nemusí být úspěšní v tradičních školních předmětech nebo pochází z různého sociálního a kulturního zázemí.

Krajské kolo je realizováno s finanční podporou Královéhradeckého kraje a statutárního města Hradec Králové a pod záštitou primátora statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeňka Finka. Ceny účastníkům soutěže předá krajská radní pro oblast školství Mgr. Táňa Šormová. Generálními partnery Logické olympiády jsou Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION a OPEN GATE - gymnázium a základní škola. Logická olympiáda 2013 je realizovaná s podporou Nadace OKD.

Kontakt:

Marta Heřmanová

Krajská koordinátorka Logické olympiády 2013

tel. 723 888 988

e-mail: kralovehradeckykraj@logickaolympiada.cz

www.logickaolympiada.cz, www.mensa.cz