Strategie protidrogové politiky Královéhradeckého kraje na období 2011 – 2015

21. 4. 2021 Autor: Michaela Klementová

Povinnost krajů zpracovat v samostatné působnosti a ve spolupráci se státními orgány i s orgány obcí strategii protidrogové politiky je uložena v § 22 odst. 1 písm. b) zákona č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami.

Strategie protidrogové politiky Královéhradeckého kraje na období 2011 – 2015 byla spolu s Akčním plánem její realizace, který rozpracovává plánované postupy pro naplňování cílů Strategie a definuje opatření v klíčových a podpůrných technicko-organizačních oblastech, schválena Komisí specifické prevence Rady Královéhradeckého kraje (číslo usnesení KSP/12/18/2011) a Zastupitelstvem Královéhradeckého kraje (číslo usnesení ZK/19/1358/2011).

Hlavním úkolem Královéhradeckého kraje, deklarovaným Strategií protidrogové politiky, je v souladu s koncepcí státu realizovat preventivní protidrogovou politiku v rámci své působnosti, koordinovat ji a zabezpečovat po stránce metodické, konzultační a částečně finanční.

Akční plán realizace Strategie protidrogové politiky Královéhradeckého kraje na období 2011 – 2015 je průběžně hodnocen s cílem posoudit, do jaké míry splnil potřeby zainteresovaných stran a jakého pokroku bylo dosaženo směrem k hlavním cílům. Hodnocení ukazuje, do jaké míry je naplňování Akčního plánu úspěšné, případně v čem spočívají překážky jeho neplnění. Výsledky průběžného hodnocení budou zohledněny v budoucím plánovacím a rozhodovacím procesu realizace protidrogové politiky na úrovni Královéhradeckého kraje.

Soubory ke stažení