Výzva k podávání nominací preventivních projektů v I. krajském kole Evropské ceny prevence kriminality v roce 2011

21. 4. 2021 Autor: Martina Smudková

Výzva k podávání nominací preventivních projektů

Evropské ceny prevence kriminality na rok 2011(dále jen ECPA European Crime Prevention Award). Tato  cena každoročně oceňuje nejlepší evropský projekt na poli prevence kriminality a podporuje výměnu zkušeností z aplikací úspěšných projektů v rámci vyhlášeného tématu.

     

Vítězný evropský projekt bude vyhlášen a oceněn finančním darem v hodnotě  EUR 20.000,-  v rámci každoroční konference Evropské sítě prevence kriminality (dále jen EUCPN European Crime Prevention Network) v prosinci 2011 ve Varšavě.

V letošním roce je ústředním tématem soutěžních projektů

Sport, věda a umění v prevenci kriminality dětí a mládeže .

Realizátoři projektů mohou být různé subjekty, města, regionální NNO, vzdělávací instituce, občanské spolky, atd. Na soutěžících projektech se cení především nové přístupy, spolupráce více subjektů a účinnost v praxi. Nominovat můžete i projekty realizované v minulých letech.

Své projekty posílejte popsané na formuláři uvedeném v příloze na adresu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, odbor sociálních věcí, oddělení prevence, rozvoje a SPO, Pivovarské náměstí 1245, Hradec Králové 500 02 do 15. června 2011.

Za Královéhradecký kraj bude vybrán v I. kole výběrovou komisí 1 projekt, který bude poslán na Ministerstvo vnitra ČR v termínu do 1. července, k výběru do II. republikového kola. Ve II. kole zasedne výběrová komise složená ze zástupců Odboru prevence kriminality MV, Policejního prezidia, MPSV, Probační a mediační služby ČR a dalších, která vybere jeden projekt za Českou republiku a nominuje ho dále do evropského kola.

Vítězný projekt vybraný v I. kole za Královéhradecký kraj bude oceněn finančním darem v hodnotě 5 000 Kč, vhodnou prezentací v médiích a ve vstupní hale Královéhradeckého kraje.

Z I. kola výběru nominací na cenu ECPA se do II. kola dostanou projekty:

1.  Krajských územních samospráv celkem 14 projektů

2.   Policie ČR celkem 14 projektů

3.  Probační a mediační služby celkem 3 projekty

V případě nejasností, či dotazů se obracejte na Mgr. Martinu Smudkovou, tel. 495 817 345, msmudkova@kr-kralovehradecky.cz.

Soubory ke stažení