Vybavení školských poradenských zařízení diagnostickými nástroji v roce 2016

26. 2. 2016 Autor: Daniel Horáček

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s § 171 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, vyhlašuje pro rok 2016 rozvojový program Vybavení školských poradenských zařízení diagnostickými nástroji v roce 2016

Cílem tohoto programu je umožnit právnickým osobám vykonávajícím činnost školského poradenského zařízení všech zřizovatelů zapsaných ve školském rejstříku a vymezených § 160 odst. 1 a 2 školského zákona a registrované církve nebo náboženské společnosti, kterým bylo přiznáno oprávnění k výkonu zvláštního práva zřizovat církevní školy) rozšíření diagnostické základny nákupem diagnostických nástrojů, které umožní kombinovat různé diagnostické přístupy pro specifikaci vzdělávacích potřeb žáka, stanovení potřebných podpůrných opatření a profesního rozvoje žáka, ale také obohatit profesní kompetence poradenských pracovníků z hlediska správného užívání diagnostického nástroje, a to prostřednictvím neinvestičních finančních prostředků účelově určených na nákup těchto nástrojů.

Školská poradenská zařízení zřizovaná krajem, obcí nebo svazkem obcí a soukromá školská poradenská zařízení předkládají své požadavky řazené s přihlédnutím k nejvyšší prioritě příslušnému krajskému úřadu formou vyplněné tabulky uvedené v příloze č. 1, do 9. 3. 2016.

Organizace z Královéhradeckého kraje, zašlou své žádosti na adresu Krajský úřad Královéhradeckého kraje, odbor školství, Mgr. Daniel Horáček, Pivovarské nám. 1245, 500 03 Hradec Králové a zároveň elektronicky na adresu dhoracek@kr-kralovehradecky.cz.

Soubory ke stažení