Odpověď na žádost o informace doručenou dne 14.02.2020

6. 3. 2020 Autor: Vladimír Kučera

vyřizování žádosti o informace sp. zn. KUKHK-IZ-10/OP/2020

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: neuvedeno
ZE DNE: 14.02.2020
NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-IZ-17/OP/2020

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 495 817 585 (prostřednictvím datové schránky)
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 02.03.2020

Počet listů: 3
Počet příloh: 3 / listů: elektronické soubory
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 14.02.2020

Vážený pane doktore,

dne 14.02.2020 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“), Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáháte poskytnutí následujících informací souvisejících s vyřizování Vaší předchozí žádosti o informace evidované pod sp. zn. KUKHK-IZ-10/OP/2020 (citace včetně chyb):

„1. Jaká osoba (jméno, příjmení a funkční zařazení) předala žádost podanou krajskému úřadu 27. 01. 2020 (viz č.j. KUKHK-IZ-10/OP/2020), kterou podala fyzická osoba, k vyřízení oddělení stížností a dozoru obcí odboru organizačního a právního

2. Na základě jakého právního předpisu (vnitřní směrnice, směrnice, vyhlášky, nařízení vlády, zákona a jeho paragrafu, pokud má paragraf více odstavců, pak podle jakého konkrétního odstavce, pokud má odstavec více písmen, pak podle jakého konkrétního písmena) vyřizovalo výše zmíněnou žádost o poskytnutí informace oddělení stížností a dozoru obcí, přestože se o žádnou stížnost nejednalo a žádost podala fyzická osoba, nikoliv obec (nebylo co dozorovat).

3. Žádám o poskytnutí kopie dokumentu, kterým byl o předání požadovaných informací požádán věcně příslušný odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu

4. Žádám o poskytnutí informací, které oddělení vodního hospodářství odboru životního prostředí a zemědělství poskytlo oddělení stížností a dozoru, s uvedením jměna a příjmení osoby popř. osob, která tyto informace poskytla.“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod sp. zn. KUKHK-IZ-17/OP/2020, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

Povinný subjekt Vám poskytuje následující informace související s vyřizováním Vaší žádosti o informace evidované pod sp. zn. KUKHK-IZ-10/OP/2020.

Ad 1) Paní Barbora Grohová z oddělení informační centrum, odboru kancelář ředitele krajského úřadu, která zajišťuje chod podatelny, předala Vaši žádost na odbor organizační a právní krajského úřadu. Paní Mgr. Andrea Olšáková z oddělení organizačního, odboru organizačního a právního krajského úřadu předala Vaši žádost k vyřízení oddělení stížností a dozoru obcí, odboru organizačního a právního krajského úřadu.

Ad 2) Při vyřizování žádostí o informace postupuje krajský úřad jako povinný subjekt v souladu s InfZ a vnitřním předpisem Směrnicí Rady Královéhradeckého kraje upravující postup Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v oblasti poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále také „Směrnice“). Podle článku 2 odst. 1 věta druhá této Směrnice krajský úřad vyřizuje žádosti o informace doručené Královéhradeckému kraji a jeho orgánům. Podle článku 6 odst. 1 Směrnice písemně podanou žádost o informace předá podatelna krajského úřadu neprodleně odboru organizačnímu a právnímu k zaevidování a k přezkoumání zda obsahuje zákonem požadované náležitosti a údaje o žadateli uvedené v ustanovení § 14 InfZ. Odbor organizační a právní pak v souladu s články 7 případně 8 Směrnice vyřizuje žádost o informace. Vyřizování žádostí o informace je oddělení stížností a dozoru obcí, odboru organizačního a právního krajského úřadu uloženo vnitřním předpisem - Organizační řád Krajského úřadu Královéhradeckého kraje/Příloha A - Náplně činností odborů Krajského úřadu Královéhradeckého kraje a jejich oddělení. Organizační řád krajského úřadu i zmíněná Příloha A jsou zveřejněny na internetových stránkách Královéhradeckého kraje http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/

Ad 3) Poskytujeme kopii dokumentu, kterým byl o předání požadovaných informací požádán věcně příslušný odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu. Jedná se o interní sdělení sp. zn. KUKHK-IZ-10/OP/2020 ze dne 28.01.2020. Přílohou tohoto interního sdělení byly následující soubory - žádost o informace (soubor ZOI_Storek.rtf) a odpověď na předcházející žádost o informace sp. zn. KUKHK-IZ-92/OP/2019 (soubor KUKHK-IZ-92_OP_2019 odpověď.docx). Interní sdělení i jeho přílohy poskytuje povinný subjekt v elektronické podobě a jsou přílohou této odpovědi.

Ad 4) Informace, které oddělení vodního hospodářství, odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu předalo oddělení stížností a dozoru obcí, odboru organizačního a právního krajského úřadu Vám již byly poskytnuty jako příloha vyřízení žádosti o informace evidované pod sp. KUKHK-IZ-16/OP/2020, jednalo se o kopii interního sdělení ze dne 30.01.2020 a 4 soubory ve formátu *.dwg a to soubory: AZ_olešen.dwg, Q5_olešen.dwg, Q20_olešen.dwg a Q100_olešen.dwg, které poskytl povinný subjekt, s ohledem na to, že jejich celková velikost byla menší než 1Mb, na nosiči CD-R. Soubory Vám povinný subjekt poskytl tak, jak je ke své žádosti o stanovení záplavového území významného vodního toku Olešenka přiložilo Povodí Labe, státní podnik. Soubory jsou též zveřejněny jako příloha poskytnuté informace na internetových stránkách Krajského úřadu http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/povinne-informace/svobodny-pristup-informace/odpoved-na-zadost-o-informace-dorucenou-dne-27-01-2020--315329/ (z hlavní webové stránky http://www.kr-kralovehradecky.cz/ první sekce - úřad, - povinné informace, - poskytování informací, - Odpověď na žádost o informace doručenou dne 27.01.2020). Interní sdělení oddělení vodního hospodářství ze dne 30.01.2020 zpracovávala paní Ing. Eva Valterová.

Tuto odpověď na žádost o informace včetně příloh Vám zasíláme prostřednictvím Vaší datové schránky.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová v.r.
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Přílohy - elektronické soubory: (elektronické přílohy byly pro účely zveřejnění anonymizovány a interní sdělení je zveřejněno ve formátu *.docx)

Soubory ke stažení