Odpověď na žádost o informace doručenou dne 11. července 2019

23. 7. 2019 Autor: Miroslava Hlavová

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: neuvedeno
ZE DNE: 11.07.2019
NAŠE ZNAČKA: KUKHK-IZ-60/OP/2019
VYŘIZUJE: Miroslava Hlavová

ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí 
LINKA | MOBIL: 495 817 472 
E-MAIL: mhlavova@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 18. července 2019

Počet listů: 2
Počet příloh: 2/elektronické dokumenty
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 11. července 2019

Vážená paní bakalářko,

dne 11.07.2019 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáháte poskytnutí následujících informací, citace textu:

1. Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na poskytování základního přípravného kurzu PRIDE pro náhradní rodiče uskutečněného v roce 2018, včetně kritérií atp.

2. Smluvní dokumentaci s organizací Dobrá rodina o.p.s., která výběrové řízení z bodu 1) vyhrála.“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod spisovou značku KUKHK-IZ-60/OP/2019, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor sociálních věcí krajského úřadu (viz organizační struktura krajského úřadu http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/), který Vás v rámci své věcné příslušnosti kontaktoval formou emailové žádosti o upřesnění Vašich požadavků, a to následovně.

Žádala jste o zadávací dokumentaci k výběrovému řízení na přípravný kurz pro náhradní rodiče, které měla vyhrát v roce 2018 organizace Dobrá rodina. Odbor sociálních věcí vypisuje každoročně dvě výběrová řízení a to na přípravu pěstounů na přechodnou dobu (dále jen „PPPD“) a dále na přípravu dlouhodobých pěstounů a osvojitelů. Jedná se o dvě řízení, neboť se jedná o dvě poměrně odlišné věci a přípravy tomu musí být uzpůsobeny.

Vy jste žádala o přípravy na náhradní rodiče, z čehož pracovníci odboru sociálních věcí vnímali dlouhodobé pěstouny či osvojitele, nicméně toto řízení organizace Dobrá rodina nevyhrála. Ta v roce 2018 vyhrála výběrové řízení na přípravu PPPD.  Je tedy třeba, abyste upřesnila, kterou z příprav žádáte.

Dne 18.07.2019 jste svůj požadavek upřesnila sdělením, že se Vám jedná o organizaci Dobrá rodina.

Do příloh k tomuto sdělení tedy povinný subjekt poskytuje 2 soubory: Výzvu k podání nabídky ze dne 23.11.2017 a Smlouvu o zajištění příprav fyzických osob vhodných stát se pěstouny na přechodnou dobu k přijetí dítěte do rodiny v Královéhradeckém kraji v roce 2018 ze dne 15.01.2018.

Sdělení včetně příloh Vám zasíláme na e-mailovou adresu pro doručování uvedenou ve Vaší žádosti o informace.

S pozdravem

„otisk razítka“

Mgr. Alena Koukalová v. r.
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Přílohy

  • Dle textu 2 elektronické dokumenty

Soubory ke stažení