Odpověď na žádost o informace doručenou dne 06.09.2022

26. 9. 2022 Autor: Vladimír Kučera

informace související s Domovem Dolní zámek v Teplicích nad Metují

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: neuvedeno
ZE DNE: doručený dne 06.09.2022'
NAŠE ZNAČKA (sp. zn.): KUKHK-IZ-81/MJP/2022

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera 
ODBOR | ODDĚLENÍ: majetkoprávní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 722 979 085
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz IDDS: gqg57ae

DATUM: 19.09.2022

Počet listů: 2
Počet příloh: 0 / listů: 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 06.09.2022

Vážený pane doktore,

dne 06.09.2022 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) prostřednictvím datové schránky Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), kterou podáváte jako garant a jednatel společnosti MEDICA - LANGER s.r.o., sídlem Protifašistických bojovníků 182, 550 01 Broumov, IČO: 49815440, IDDS: gqg57ae, a ve které se domáháte poskytnutí následujících informací (citace):

„Prosím o potvrzení, zdali vlastníkem Domova Dolní Zámek v Teplicích nad Metují (dále „DDZ“) je Krajský úřad KHK a zdali tento ústav je řízen Krajským úřadem KHK.

Dále prosím o informaci, kdo jmenoval do funkce ředitele DDZ paní Mgr. Lucii Havrdovou, DiS.

Dále prosím o informaci, zdali má paní Mgr. Lucie Havrdová, DiS. za manžela příslušníka Policie České republiky.

Dále prosím o informaci, zdali Krajský úřad KHK inicioval, či se podílel na reportáži v Českém rozhlasu ze září roku 2020, či toto bylo jednání ředitelky DDZ paní Mgr. Lucie Havrdové, DiS.

Jako poslední žádám o informaci, zdali trestní oznámení proti osobě MUDr. Františka Langera paní ředitelka Mgr. Lucie Havrdová, DiS. podala z pozice ředitelky, či jako fyzická osoba bez vědomí či snad souhlasu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje“.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod spisovou značku KUKHK-IZ-81/MJP/2022, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byly požádány věcně příslušné odbory krajského úřadu – odbor sociálních věcí a odbor organizační a právní, oddělení tiskové (vizte organizační strukturu krajského úřadu http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Na základě stanovisek odboru sociálních věcí a odboru organizačního a právního, oddělení tiskového k jednotlivým bodům Vaší žádosti sdělujeme následující.

„Prosím o potvrzení, zdali vlastníkem Domova Dolní Zámek v Teplicích nad Metují (dále „DDZ“) je Krajský úřad KHK a zdali tento ústav je řízen Krajským úřadem KHK.

Domov Dolní Zámek je příspěvkovou organizací zřizovanou Královéhradeckým krajem. Krajský úřad je orgánem Královéhradeckého kraje, který však nemá vlastní právní subjektivitu.

„Dále prosím o informaci, kdo jmenoval do funkce ředitele DDZ paní Mgr. Lucii Havrdovou, DiS.“

Ředitelka organizace byla do funkce jmenována Radou Královéhradeckého kraje.

„Dále prosím o informaci, zdali má paní Mgr. Lucie Havrdová, DiS. za manžela příslušníka Policie České republiky.“

Krajskému úřadu taková informace není známa.

„Dále prosím o informaci, zdali Krajský úřad KHK inicioval, či se podílel na reportáži v Českém rozhlasu ze září roku 2020, či toto bylo jednání ředitelky DDZ paní Mgr. Lucie Havrdové, DiS.“

Krajský úřad reportáž neinicioval, ani se na ní nepodílel.

„Jako poslední žádám o informaci, zdali trestní oznámení proti osobě MUDr. Františka Langera paní ředitelka Mgr. Lucie Havrdová, DiS. podala z pozice ředitelky, či jako fyzická osoba bez vědomí či snad souhlasu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje“.

Krajský úřad nemá o trestním oznámení informace, nejednalo se o iniciativu Královéhradeckého kraje.

Odpověď na žádost o informace Vám zasíláme elektronicky prostřednictvím datové schránky.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí