Informace o evidovaných lokalitách výskytu silně ohrožené orchideje kruštíku bahenního

4. 9. 2013 Autor: Vladimír Kučera

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové

21.08.2013 IZ-56/VZ/2013 03.09.2013

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail

vnitra a krajský živnostenský úřad | oddělení stížností a dozoru obcí   |  Mgr. Vladimír Kučera | 585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na Vaši žádost o informace ze dne 21.08.2013

Vážení,

dne 23.08.2013 byla Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“), doručena Vaše žádost ze dne 21.08.2013, ve smyslu zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), o poskytnutí následujících informací:

1. Kolik je v Královéhradeckém kraji evidovaných lokalit, kde je výskyt silně ohrožené orchideje kruštíku bahenního (Epipactis palustris) vyšší než 250 jedinců a sdělit názvy těchto lokalit, jejich přibližnou rozlohu a jaký je uváděn počet jedinců.

2. Kolik eviduje k. ú. lokalit celkově, kde je potvrzen výskyt kruštíku bahenního (Epipactis palustris). Postačí pouze číslo.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-56/VZ/2013, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. O předání potřebných podkladů k vyřízení žádosti byl požádán věcně příslušný odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu.

Na základě poskytnutých informací odboru životního prostředí a zemědělství uvádíme následující.

ad 1) Krajský úřad žádnou takovou lokalitu neeviduje.

ad 2) Krajský úřad eviduje jednu lokalitu, odbor životního prostředí a zemědělství registruje tuto lokalitu v rámci zvláště chráněných území, které jsou ve správě krajského úřadu, a je jí přírodní rezervace Dubno, kde jsou registrovány každoročně desítky kusů kruštíku bahenního (Epipactis palustris).

Informace zasíláme dle Vašeho požadavku na Vámi uvedenou elektronickou adresu.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA

vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad

Stránka 2 z 2