Celkové náklady kraje (Kč) na platy zastupitelů a radních a celkové náklady na platy zaměstnanců krajského úřadu každoročně od vzniku krajů

21. 11. 2013 Autor: Miroslava Hlavová

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
doručený dne 11.11.2013 IZ-64/VZ/2013 14.11.2013

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad | oddělení stížností a dozoru obcí  | Miroslava Hlavová |472 | mhlavova@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na Vaši žádost o informace doručenoudne 11.11.2013

Vážená paní,

dne 11.11.2013 byla Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“), doručena Vaše žádost, ve smyslu zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), o poskytnutí informací, které se týkají nákladů kraje na platy zastupitelů a radních, konkrétně cit.:

Celkové náklady kraje (Kč) na platy zastupitelů a radních, a to ročně od vzniku krajů. Dále bych potřebovala vědět celkové náklady na platy zaměstnanců krajského úřadu (Paragraf 6172, 5011 Platy zaměstnanců v pracovním poměru), rovněž každoročně od vzniku krajů. Elektronicky nelépe v excelovské tabulce.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-64/VZ/2013, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. O předání potřebných podkladů k vyřízení žádosti byl požádán věcně příslušný odbor kancelář ředitele krajského úřadu.

Odbor kancelář ředitele, oddělení personálních věcí a vzdělávání, poskytlo dle vašich požadavků dvě tabulky ve formátu . xls, které jsou vloženy do přílohy tohoto sdělení.

K Vašemu prvnímu požadavku nákladů kraje na platy zastupitelů a radních uvádíme, že radu kraje tvoří hejtman, náměstci hejtmana a další členové rady, kteří jsou voleni z členů zastupitelstva (ust. § 57 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů), proto tabulka s názvem „Odměny členů Zastupitelstva Královéhradeckého kraje“ obsahuje přehled jednotlivých let od roku 2001 do roku 2012 a výši finanční částky v Kč, která byla vynaložena na platy členů Zastupitelstva Královéhradeckého kraje.

Vašemu druhému požadavku celkových nákladů na platy zaměstnanců krajského úřadu odpovídá tabulka s názvem „Platy zaměstnanců od roku 2001“, která též obsahuje přehled jednotlivých let od roku 2001 do roku 2012 a finanční částku v Kč, která byla vynaložena na platy zaměstnanců Královéhradeckého kraje.

Informace zasíláme dle Vaší žádosti na Vámi uvedenou elektronickou adresu pro doručování.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad

v z. Mgr. Štěpánka Blažková

vedoucí oddělení vnitřní správy
odboru vnitra a krajský živnostenský úřad

Přílohy:

-1 list dle textu

Stránka 2 z 2

Soubory ke stažení