Pracovní jednání krizového štábu Královéhradeckého kraje

28. 5. 2015 Autor: Jaroslav Jonák

Z pokynu hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra France bylo na 26. května 2015 svoláno pracovní jednání krizového štábu Královéhradeckého kraje. Všichni členové štábu obdrželi kromě jmenovacích dekretů přehled spojení, rozpis zasedacích místností pracovních skupin pro případ jednání po vyhlášení krizového stavu a další materiály nezbytně nutné pro jejich činnost.

V úvodním vystoupení hejtmana byl kromě jiného zdůrazněn význam trvalé připravenosti na případné řešení krizových situací. Uvedl, že krizový štáb, jehož je předsedou, doznal v posledním období mnoha změn jak v personálním obsazení, tak i v celkové filozofii jeho práce.

Součástí pracovního jednání byl též způsob vyrozumívání členů cestou Krajského operačního a informačního střediska HZS Královéhradeckého kraje a byla provedena prověrka funkčnosti vyrozumívacích systémů.

V další části jednání vysvětlil vedoucí oddělení krizového řízení Krajského úřadu JUDr. Jaroslav Jonák členům štábu, co by se od nich v době vyhlášeného krizového stavu očekávalo a kdy by měli svá pracoviště.

Jednotlivé pracovní skupiny se poté sešly ke svým prvním jednáním v novém složení.

JUDr. Jaroslav Jonák

vedoucí oddělení krizového řízení KÚ

Fotogalerie