Press trip novinářů ze Slovenska v Královéhradeckém kraji

11. 7. 2017 Autor: Jan Špelda

Slovenští turisté projevují čím dál větší zájem o dovolenou v České republice, proto Královéhradecký kraj ve spolupráci s agenturou CzechTourism uspořádal press trip pro novináře ze Slovenska. Press trip byl zaměřen na téma Baroko a byl uspořádán ve dnech 6. – 8. 7. 2017. Během třech dnů navštívili novináři okolí Nového Města nad Metují, Broumovsko, Lázně Velichovky a zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou.

První den návštěvy se nesl ve znamení architekta a rodáka ze Slovenska Dušana Jurkoviče. Novináři navštívili architektonické stavby, na kterých se podílel Dušan Jurkovič (Zámek v Novém Městě nad Metují, Bartoňova útulna, Bartelmusova vila, Jiráskova chata na Dobrošově). V závěru dne byli novináři ubytováni v České Skalici ve vile Čerych.

Druhý den následovala návštěva Babiččina údolí, Ekoformy Bošina ve Vernéřovicích. Odpoledne novináři vyjeli na prohlídku kostelů), které spadají do skupiny Broumovských kostelů (kostel všech svatých v Heřmánkovicích, kostel sv. Barbory v Otovicích, kostel sv. Jiří a Martina v Martínkovicích, kostel sv. Markéty v Šonově. Večer následovala zábavná prohlídka Broumovského kláštera.

Třetí den se brzy ráno vydali na návštěvu Adršpašských skal. V dopoledních hodinách jsme se zastavili v lázních Velichovky a celý press trip uzavírala návštěva zámku v Chlumci nad Cidlinou.

V průběhu následujících měsíců se zážitky a pozitivní ohlasy na Královéhradecký kraj s doporučením jako ideální lokality pro cestování promítnou do jejich novinářské a redakční činnosti.

Královéhradecký kraj chce i nadále rozvíjet propagaci cestovního ruchu na Slovensku. V lednu 2018 nás čeká veletrh cestovního ruchu v Bratislavě, kde se Královéhradecký kraj setkává s velkou oblíbeností.

Soubory ke stažení