Infotour a cykloturistika 2013

20. 3. 2013 Autor: Petr Kamenický

Ve dnech 15.-16. března 2013 proběhl v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové již 14. ročník veletrhu cestovního ruchu Infotour a cykloturistika. Tradičním zpestřením akce byl bohatý doprovodný program a množství cestovatelsky zaměřených besed s videoprojekcí. I pro nejmenší návštěvníky bylo připraveno poutavé vyžití v rámci výtvarných dílen nebo v expozici Muzea loutkářských kultur Chrudim.

Zástupci cestovních kanceláří a agentur, hotelů, wellnes služeb i téměř všech krajů České republiky zde představili svou turistickou nabídku. Na veletrhu se prezentovali také vystavovatele z Polska a Slovenska.

Návštěvníci měli možnost si prohlédnout „Vambereckou duhu“ – impozantní paličkovaný krajkový závěs usilující o zapsání do Guinessovy knihy rekordů, cyklistické kuriozity, vyzkoušet si golfový trenažér a další. Projektu s názvem „Hradec neznámý“ se mohli zájemci účastnit netradičních prohlídek Starého města v Hradci Králové.

Královéhradecký kraj se účastnil veletrhu vlastní expozicí, ve které byla zastoupena všechna turistická území: Hradecko, Český ráj, Kladské pomezí, Orlické hory a Podorlicko, Podkrkonoší a Krkonoše. Dále se zde prezentovali zahraniční partneři Dolnoslezské a Opolské vojvodství. V rámci expozice kraje se představilo návštěvníkům i ZOO Dvůr Králové s nejen zajímavou informační nabídkou, ale také s ukázkou exotických zvířat.

Veletrh Infotour a cykloturistika zaznamenává rok od roku stále zvyšující se počet návštěvníků, což je pro rozvoj cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji velmi potěšující skutečnost.