Závěrečná konference k projektu Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí, závěrečné setkání projektového a expertního týmu

25. 11. 2014 Autor: Roman Klíma

Dne 18. listopadu 2014 se v Hradci Králové konala závěrečná konference k projektu "Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí" (CZ.3.22/3.1.00/11.02547), spolufinancovaného z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007-2013.

Konfrerence, která se konala v hradeckém historickém objektu Adalbertinum, se účastnil hejtman Královéhradeckého kraje pan Lubomír Franc, zástupce Dolnoslezského vojvodství pan Bartlomiej Ostrowski, polská velvyslankyně v Praze paní Grażyna Bernatowicz, zástupci všech partnerů projektu a řada dalších významných hostů z obou zemí. Strategie je totiž důležitým podpůrným nástrojem k přípravě Evropského seskupení pro územní spolupráci nesoucího název Novum.

Během zasedání byla slavnostně podepsána Smlouva o spolupráci, která jako jedna z aktivit projektu definuje spolupráci partnerů po skončení projektu. Bude ustanoven tzv. implementační tým, který bude monitorovat naplňování strategie. Tým se bude scházet v pravidelných intervalech a bude podávat zprávu partnerům projektu.

Součástí programu byla také vystoupení zástupců partnerů projektu, prezentace strategie, příspěvek o fungujících ESÚS v Evropské unii a dále následovala prohlídka "Výstavního prostoru stálé expozice česko - polské spolupráce" organizovaná Hradeckou kulturní a vzdělávání společností s.r.o.

Po skončení oficiálního programu se sešel projektový a expertní tým projektu k závěrečné diskusi a zhodnocení projektových aktivit.

Další informace - viz webové stránky projektu www.4cbc.eu.

logo

Soubory ke stažení

Fotogalerie