Podpis Memoranda o navázání vztahu spolupráce a přátelství mezi vietnamskou provincií Quang Binh a Královéhradeckým krajem

11. 7. 2011 Autor: Kateřina Kupečková

Dne 8. června 2011 bylo na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje podepsáno Memorandum o navázání vztahu spolupráce a přátelství mezi vietnamskou provincií Quang Binh a Královéhradeckým krajem.

Dne 8. června 2011 navštívila Hradec Králové delegace z Vietnamské socialistické republiky, z provincie Quang Binh. Vedoucím delegace byl tajemník provincie Quang Binh pan Luong Ngoc Binh. Vietnamskou delegaci doprovázeli i zástupci podnikatelské sféry. Delegace se v dopoledních hodinách sešla v sídle Krajské hospodářské komory a poté se přemístili na sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, kde se konal slavnostní podpis Memoranda o spolupráci mezi Královéhradeckým krajem a provincií Quang Binh.

Na Krajském úřadě se vietnamská delegace setkala s hejtmanem Královéhradeckého kraje Bc. Lubomírem Francem, ředitelem Technologického centra Ing. Martinem Dittrichem a představitelem Business Clubu HK Ing. Lubošem Langrem.

V rámci jednání byl panem hejtmanem v krátké prezentaci představen náš kraj. Provincie Quang Binh leží ve střední části Vietnamu a skýtá velké možnosti pro naše podnikatele. Vietnamská province nabízí suroviny a materiály k výrobě a Královéhradecký kraj disponuje technologiemi. Pan Ing. Ladislav Adamec, CSc. nabídl potencionálním investorům a podnikatelům pomoc s podnikáním a seznámením se v prostředí vietnamské provincie. Delegace jednala o konkrétních tématech v rámci spolupráce, prioritními cíly bude cestovní ruch, školství (středoškolské, vysokoškolské), zemědělství (využití znalostí a zkušeností), zdravotnictví. Jednání bylo ukončeno slavnostním podpisem Memoranda o navázání vztahu spolupráce a přátelství mezi vietnamskou provincií Quang Binh a Královéhradeckým krajem.

Fotogalerie