Návštěva slovenské delegace na krajských dožínkách v Královéhradeckém kraji 2012

17. 9. 2012 Autor: Simone Zahradníková

V letošním roce přijal pozvání na krajské dožínky v Královéhradeckém kraji pan predseda Ing. Vladimír Maňka z Banskobystrického samosprávneho kraje (BBSK). V rámci návštěvy byl podepsán dodatek k Dohodě o spolupráci, která je uzavřena mezi Královéhradeckým krajem a Banskobystrickým samosprávnym krajem již několik let.

Delegace ze Slovenska zavítala do Královéhradeckého kraje (KHK) ve dnech 14. – 15. září. Pozvání letos přijal pan predseda Bankobystrického samosprávneho kraje Ing. Maňka s doprovodem – s paní vedoucí kanceláře predsedy JUDr. Šáliovou a s ředitelem úřadu BBSK Ing. Šulkem Páteční program se konal v ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Kde v rámci neformálního programu byla zajištěná zajímavá prohlídka v krásném prostředí královédvorské ZOO obohacená i o projížďku v Safari. Ve večerních hodinách podepsal pan predseda BBSK a pan hejtman KHK dodatek k Dohodě spolupráce mezi Královéhradeckým krajem a Banskobystrickým samosprávnym krajem v prostorách ZOO v Galerii Zdeňka Buriana. Banskobystrický kraj je dlouholetým partnerským regionem Královéhradeckého kraje. Společně spolupracují především v oblasti sociální, regionálního rozvoje, cestovního ruchu a pracují na několika společných projektech.

Druhá sobota v září se tradičně nesla v duchu oslav úrody a žní. Tradiční krajské dožínky se v letošním roce konaly 15. září. Místem konání nebyly však Šimkovy sady, kde vždy dožínky měly své místo. Letošní ročník se uskutečnil v prostorách před městských koupalištěm Flošna a v prostorách před městským fotbalovým stadionem.

Na letošních dožínkách byl přítomen i pan predseda Maňka z BBSK, který nejprve navštívil obec Slováků. Společně s panem hejtmanem Královéhradeckého kraje zahájili Den slovenské kultury a pan hejtman obdržel symbolicky věnec od pana předsedy. Dále pokračoval program na hlavním podiu, kde tradičně byli oceněni nejlepší zemědělci, byly vyhlášeny regionální potraviny z kraje a byl vyhlášen Potravinář roku. Při této příležitosti předal pan hejtman dožínkový věnec panu predsedovi.

Fotogalerie