Návštěva hejtmana Královéhradeckého kraje v Banské Bystrici

5. 6. 2009 Autor: Michaela Flídrová

Ve dnech 18. - 20. května 2009 navštívila delegace KHK Banskobystrický samosprávný kraj. Cílem návštěvy bylo jednání o možnostech spolupráce, seznámení se s partnerským regionem a podpis Akčního plánu spolupráce na rok 2009.

Ve dnech 18. - 20. května 2009 navštívil Banskobystrický samosprávný kraj hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc.

Se svými banskobystrickými protějšky diskutovali především na společná témata a možnosti pokračování a rozvoje vzájemné úzké spolupráce. Mezi nejdůležitější výsledky jednání patří především jednání na téma Akčního plánu na rok 2010. Na závěr jednání byl podepsán Akční plán spolupráce na rok 2009 a proběhla tisková konference. Některé akce z tohoto plánu již byly realizovány.

V rámci pracovní návštěvy se delegace zúčastnila Dne kultury a umění Banskobystrického kraje ve Zvolenu, což je slavnostní morálně-společenské ocenění práce a vyjímečných tvořivých činností nositelů kultury a umění Bánskobystrického samosprávného kraje. Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc se svým protějškem - předsedou Milanem Murgašem - zahájili tuto událost proslovem a předávali jednotlivá oceňování.

Banskobystrický samosprávný kraj je nejbližším partnerem Královéhradeckého kraje v zahraniční spolupráci. Oba kraje spojuje nejen srozumitelný jazyk a blízká mentalita, ale také řada geografických, hospodářských a kulturních vazeb.

Fotogalerie