Jednání pracovních skupin v rámci Trinacionálního grémia

6. 8. 2009 Autor: Michaela Flídrová

Dne 23. června 2009 se konalo v Královéhradeckém kraji setkání pracovních skupin životního prostředí a dopravy v rámci Trinacionálního grémia

Setkání se účastnili zástupci pardubického (RNDr. Vladimír Vrána a Ing. Ladislav Umbraun) a libereckého kraje (Ing. Josef Jirásek, Ing. Pavel Blažek a Ing. Jaroslava Janečková).

Za dolnoslezské vojvodství přijali pozvání Piotr Błaszków, ředitel oddělení životního prostředí, Leszek Loch, Dolnoslezská služba silnic a železnic ve Wroclavi, Wojciech Kurzyjamski, odbornik v oddělení dopravy a Anna Tomala, oddělení spolupráce

se zahraničím a evropskými regiony. Co se týče saských partnerů tak se jednání účastnili pouze zástupci za oblast dopravy Heidrun Hüller a Matthias Keller.

Setkání bylo zahájeno proslovem hejtmana Lubomíra France. První část byla věnována oblasti životního prostředí. V této oblasti byly projednávány záležitosti ohledně integrované prevence, posuzování vlivů na životní prostředí, vytváření soustavy NATURY 2000, nakládání a využívání odpadů v Královéhradeckém kraji, environmentální výchova, vzdělávání a osvěta a tématika likvidace invazních rostlin.

Druhá část setkání byla věnována otázkám dopravy. Projednávala se problematika využití Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR – PR 2007-2013 při úpravách přístupových komunikací k hraničním přechodům a přeshraniční veřejná doprava, současný stav a možný rozvoj.