Česko-polská příhraniční spolupráce

5. 4. 2012 Autor: Kateřina Kupečková

Dne 27. března 2012 se v polské Wroclawi konala úvodní konference k projektu Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí financovaného z operačního programu Česká republika – Polská republika 2007-2013.

Dne 27. března 2012 navštívila Královéhradecká delegace v čele s hejtmanem Lubomírem Francem a náměstkem Josefem Táborským polskou Wroclaw ku příležitosti konání úvodní konference k projektu Strategie integrované spolupráce Česko – polského příhraničí, která je jednou z aktivit v rámci projektu, mimo jiné je i prvním milníkem projektu. Za polskou stranu se konference účastnili Ewa Mańkowska, vícevojvodkyně Dolního Slezska, Jerzy Luzniak, vícemaršálek Dolního Slezska a Jerzy Tutaj, člen zastupitelstva Dolního Slezska.

Mimo jiné se konala i jednání týkající se aktualizace Memoranda o dopravě mezi Královéhradeckým krajem a Dolnoslezským vojvodstvím. Dále Jerzy Tutaj informoval pana hejtmana o přípravě nové, aktualizované strategii Dolnoslzeského vojvodství, která bude mít samozřejmě příhraniční dopad. Společná strategie Česko – polského příhraničí je mimo jiné jednou z aktivit v rámci projektu Strategie integrované spolupráce Česko - polského příhraničí.

Fotogalerie