10 LET ČESKO-POLSKÉ SPOLUPRÁCE

17. 6. 2013

logo

Dotační titul

OPPS ČR-PR 2007-2013 pro realizaci mikroprojektů

 Období realizace 06/2013 – 11/2013

Cíl projektu

Dolnoslezské vojvodství je vzhledem ke společné hranici s Královéhradeckým krajem strategickým partnerským regionem. Partnerská smlouva mezi oběma dotčenými územími byla uzavřena dne 16. října 2003 na dobu neurčitou. V roce 2013 uplyne 10 let od spolupráce mezi oběma regiony. Vzhledem k tomu, že spolupráce je na velmi vysoké úrovni a je jednou z nejintenzivnějších, kterou Královéhradecký kraj má, bude v rámci desetiletého výročí od podpisu partnerské smlouvy uspořádána konference, která bude mít za cíl shrnout hlavní témata spolupráce, i nadále posílit příhraniční spolupráci a vzájemné vazby s positivním dopadem na konkurenceschopnost a vyvážený rozvoj území obou regionů.

Partneři si vymění zkušenosti s flexibilním využíváním prostředků z OPPS ČR - Polsko 2007-2013. Součástí bude představení úspěšně realizovaných projektů, které měly pozitivní dopad na území partnerů projektu. Partneři vzájemnou spoluprací posílí své území, čímž zlepší kvalitu života občanů v regionu a prohloubí mezilidské přeshraniční vztahy.

Proběhne setkání zástupců Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství a zástupců organizací, které působí v regionech. Cílem setkání partnerů bude také možnost rozvoje a zvýšení spolupráce mezi komunitami na obou stranách hranice s výhledem na zlepšení podmínek kulturních, vzdělávacích, hospodářských apod.

Mezi účastníky budou statutární zástupci, zaměstnanci partnerů projektu, kteří se zabývají příhraniční a mezinárodní spoluprací a regionálním rozvojem. Dále se setkání zúčastní zástupci významných organizací, které se na tomto území podílí na vzájemné spolupráci jako např. Univerzita Hradec Králové, Univerzita Wroclaw, Euroregion Glacensis (česká a polská část), zástupci obcí, neziskových organizací, Technologické centrum Hradec Králové o.p.s., Hospodářská komora, apod. V rámci projektu vznikne barevná česko-polská publikace týkající se úspěšně realizovaných projektů financovaných z prostředků EU. Publikace bude mít tištěnou i elektronickou podobu. Dále bude při příležitosti projektu vytištěn stolní kalendář obsahující fotografie a popisy realizovaných projektů.

Rozpočet

Celkový rozpočet projektu za Královéhradecký kraj je 8 462,00 Euro. Příspěvek ERDF tvoří 85% (7 192,70 Euro) a finanční prostředky z rozpočtu kraje 15% (1 269,30 Euro).

Fotogalerie