17. setkání Meziregionálního řídícího výboru

21. 1. 2010 Autor: Kateřina Kupečková

ve dnech od 9. do 10. prosince 2009 se v Maďarsku konalo 17. setkání Meziregionálního řídícího výboru Středoevropského dopravního koridoru (CETC).

Jednání v Keszthely, okres Zala v Maďarsku se za Královéhradecký kraj zúčastnili Josef Ješina, člen Rady KHK s gescí doprava a Ing. Jan Janeček, vedoucí odboru dopravy a SH.

Jednání řídíl zástupce kraje Zala pan J.Maringer. Prezentace činnosti seskupení CETC byla velmi kladně hodnocena polská část seskupení. Financování v příštím roce by mělo být podpořeno z fondů EU a dle projektu Vissegradského seskupení čtyř nedůležitějších států. Je třeba zesílit lobbing ze strany poslanců EP z účastnických států.

Závěrem konference předal p.Maninger z regionu Vas Maďarsko, předsednictví regionu Varaždin v Chorvatsku.

Velkým kladem jednání ve vztahu k našemu kraji byl vřelý a velmi aktivní přístup zástupců Bratislavského samosprávného kraje k naší delegaci včetně jejich nabídky k další spolupráci.

Pro Královéhradecký kraj z jednání vyplynulo následující:seznámit řídící, pracovní skupinu s aktivitami našeho kraje v oblasti jednání ohledně dálnice D 11 a rychlostních komunikací R11 resp. R 35, seznámit kraje, které jsou součástí projektu o činnosti tohoto seskupení (Pardubický kraj, Jihomoravský event. Vysočina). Vyvolat eventuelní jednání ohledně případného vstupu do tohoto seskupení.

Příští jednání bude v Chorvatsku, ve městě Varaždin.