Zasedání Výboru a Valné shromáždění AER

22. 10. 2012 Autor: Kateřina Kupečková

Ve dnech 11.-12.10.2012 se konalo zasedání Výboru a Valného shromáždění AER.

Zasedání Výboru a mimořádného Valného shromáždění AER se konalo v termínu 11.-12.10.2012 ve Štrasburku a bylo zaměřeno na otázky rozpočtu na rok 2013, členské příspěvky a revizi nové Strategie AER.

Skupina založená v květnu 2012 nazvaná Task Force zpracovala návrhy změn týkajících se orgánů AER a své návrhy přednesla zúčastněným regionům, které návrhy přijaly. Změny se týkaly například ve zvýšení křesel v rámci Valného shromáždění pro každý region (ze 2 křesel na 3), dále se zrušila volba zastoupením a volba poštou, dosavadní název pro presídium bude nahrazen Výkonnou radou, Komise pro institucionální záležitosti a rovné přiležitosti bude zrušena, ale témata budou začleňována do jiných Komisí atd.

Doprovodnou akcí byla debata v rámci programu Eurodyssey. Studenti, kteří se zúčastnili programu AER Eurodyssey předávali své zkušenosti a představili svá působení v zahraničních firmách.

Mimo jiné bylo na mimořádném Valném shromáždění přijato prodloužení mandátů všech členů a současného prezídia do dalšího zasedání, které by se mělo konat na jaře 2013.

Bylo přijato 8 nových členských regionů a jedním z nich je i Trnavský samosprávný kraj.

Fotogalerie