Valné shromáždění AER 2010

1. 12. 2010 Autor: Kateřina Kupečková

Valné shromáždění Asociace evropských regionů se konalo v roce 2010 v tureckém Istanbulu ve dnech 11.-12.11.2010.

Ve dnech 11. a 12. listopadu 2010 se konalo Valné shromáždění AER. V letošním roce se na valném shromáždění volilo nové zastoupení orgánů AER. Mandát prezidenta AER obhájila dosavadní prezidentka Michèle SABBAN z francouzského regionu Ile-de-France. Na post víceprezidentů byli zvoleni Johanna MIKL-LEITNER, Giovanni CHIODI a Urs WÜTHRICH-PELLOLI.

V rámci jednání si členské regiony mohly poslechnout sekci přednášek na téma: meziregionální a teritoriální spolupráce, řízení a podpora inovací v regionech, klastry – soustředění výzkumu do příležitostí podnikání v regionech a výzkum financování: výzvy pro malé a střední podniky a regiony.

Královéhradecký kraj je čelenem AER spolu s Olomouckým krajem v rámci celé ČR. Sdružení zastřešuje evropské regiony za účelem lepšího prosazování jejich zájmů na evropské

a národní úrovni a umožňuje regionům společně se podílet na budování Evropy a přispívat

k prohlubování evropské integrace.

Královéhradecký kraj by v rámci svého členství rád využil možnosti Training Academy pro své úředníky.

Valného shromáždění se v listopadu za Královéhradecký kraj účastnila Ing. Václava Domšová, předsedkyně výboru pro kulturu a památkovou péči a Mgr. Kateřina Kupečková, oddělení sekretariátu hejtmana.

Fotogalerie