Valné shromáždění a valná hromada 2009

20. 1. 2010 Autor: Kateřina Kupečková

Od 26. do 27. listopadu 2009 se ve francouzském Belfortu konalo zasedání valného shromáždění a valné hromady.

Ve dnech 26. a 27. listopadu 2009 se konalo Valné shromáždění AER, na kterém se projednávala otázka konference OSN v Kodani, rozpočet na rok 2010, otázka intervence UNDP a klimatické skupiny, informovalo se o nových členech AER, výměnných programech mládeže o činnosti AER komisí, programů a přijímání dokumentů, dále se přijímala konečná deklarace AER a udělovali se ceny za: komunikaci a nejvíce přátelský region (v rámci mládeže).

Královéhradecký kraj je čelenem AER spolu s Olomouckým krajem v rámci celé ČR. Královéhradecký kraj byl seznámen s příležitostmi, které může v rámci svého členství využít.

Možné návrhy aktivního zapojení KHK do AER v roce 2010:

Program EURODYSSEE - výměnný program v rámci AER, jež nabízí mladým lidem ze zúčastněných regionů příležitost stáže na 3 až 6 měsíců v podniku jiného regionu.

Účast na letní škole a Valných shromážděních, které jsou jedinečné v tom, že zástupci mají možnost navázat osobní vztahy

Training Academy - kurzy na míru mají za cíl poskytnout účastníkům koncepční a praktické nástroje v oblasti evropských záležitostí. Jsou navrženy tak, aby zajistily, že členské regiony AER jsou dobře vybaveny pro optimalizaci výhod, které jim nabízí Evropská unie.

Valného shromáždění a valné hromady se v listopadu za Královéhradecký kraj účastnili 2. náměstek hejtmana Vladimír Derner a zástpce oddělení mezinárodních vztahů Mgr. Kateřina Kupečková