Účast na zasedání Výboru AER a mimořádném a řádném Valném shromáždění

28. 5. 2013 Autor: Kateřina Kupečková

Zasedání výboru AER a mimořádného i řádného Valného shromáždění se konalo ve dnech 17. a 18. května 2013 v Paříži

Zasedání Výboru AER bylo opět zaměřeno na otázky rozpočtu na rok 2013 + 2014, členské příspěvky, revizi Strategie a návrhy zpracované Task Force. Byly schváleny změny stanov, připravené Task Force a zápis z jednání výboru, které se uskutečnilo v městě Alba Iulia.

Návrh rozpočtu na rok 2013 byl odsouhlasen na zasedání valného shromáždění AER. Rozpočet na rok 2013 je uveden na webových stránkách AER. Dokument obsahuje finanční strategii a rozpočtovou zodpovědnost, finanční rámec na rok 2013 a vysvětlení rozpočtové položky (příjmy, výdaje).

Hlavním bodem mimořádného i řádného zasedání Valného shromáždění byla volba nového vedení AER pro příští období. Předsedkyní byla zvolena Hande Özsan Bozatli (Turecko),

místopředsedy – Vasco Cordeiro (Portugalsko) a Jean-Claude Gayssot (Francie),

místopředsedou pro finance – Magnus Berntsson (Švédsko),

předsedy komisí – Roy Perry (GB), Monica Carlsson (Švédsko), Marian Vasile (RO), Karsten Uno Petersen (Dánsko) a Sonja Steen (Norsko). Do vedení skupiny monitorování a hodnocení Hakan Sandgren.

Královéhradecký kraj se opět stal členem Výboru AER.

Na zasedání Valného shromáždění byl dále schválen zápis z předešlého zasedání ve Strasbourgu, zpráva o činnosti EURODYSSEY, zpráva o stavu příprav Summer Schol, zpráva z programu RUR@CT, zpráva programu Role regionů v budoucnosti elektrických vozidel. Bylo schváleno zapojení AER do programu Ideal Index, jehož iniciátorem je švýcarský kanton Friburg a Královéhradecký kraj se aktivně podílel na jeho realizaci.

Došlo k podpisu Úmluvy o spolupráci mezi AER a Mládežnickou výkonnou radou.

Fotogalerie