Letní škola AER 2010

2. 9. 2010 Autor: Kateřina Kupečková

15. ročník Letní školy AER a 9. ročník Letní školy AER pro mládež se konal od 22. do 27. srpna 2010 ve švýcarských kantonech St.Gallen a Thurgau.

Asociace evropských regionů organizovala poprvé ve spolupráci se dvěma regiony a to švýcarský kantonem St.Gallen a Thurgau letní školu AER. Po dobu pěti dnů se sešli regionální politici, odborníci a mladežníci, aby zjistili, jak zlepšit mobilitu v Evropě, jak snížit dopravní zácpy, nehody a znečištění. Tématem letní školy byla mobilita, vzhledem k tomu, že evropské regiony a města čím dál více čelí problémům způsobených dopravou a silničním provozem. Ovšem na druhé straně je mobilita zvláště ve venkovských a městských částech důležitým prvkem pro růst a zaměstnanost a udržitelný rozvoj.

AER Letní školy se konají každý rok s cílem usnadnit výměnu zkušeností a osvědčených postupů mezi regiony. AER dává šanci mladým lidem pozitivně přispět k regionální politice. Téma letošního roku nemohlo být vhodnější vzhledem k obrovskému úsilí, které St.Gallen a Thurgau učinily v posledních letech ke zlepšení mobility. Všichni účastníci Letní školy mohli zdarma využít dopravu v Thurgau a St.Gallen (autobus, vlak).

Za Královéhradecký kraj se letní školy účastnila paní ředitelka Královéhradeckého kraje JUDr. Ivana Křečková a Mgr. Kateřina Kupečková.

Fotogalerie