AER Training Academy - Understanding the new European institutional set up and how 'Brussels' works

26. 4. 2010 Autor: Kateřina Kupečková

Ve dnech od 9. do 12. března 2010 se zaměstnanci Krajského úřadu KHK účastnili AER Training Academy.

Ve dnech od 9. do 12. března 2010 se zaměstnanci Krajského úřadu KHK Mgr. Kteřina Kupečková, oddělení mezinárodních vztahů, Bc. Michal Török a Mgr. Ivana Kudrnáčová, oddělení evropských grantů účastnili AER Training Academy s názvem Understanding the new European institutional set up and how 'Brussels' works.

Školicí akademie je produkt AER, jehož cílem je získání potřebných znalostí pro využívání možností členství v EU. Je určeno pro zástupce regionů – úředníky a politiky. Jeho podrobnější popis je uveden v příloze. Pro členské regiony AER je zdarma.

Jednalo se o dvoudenní školení, připravované na míru pro potřeby účastníků, kteří mají potřebu získat zkušenosti v evropských otázkách. Školení bylo pro zástupce regionů připraveno tak, aby regiony měly možnost získat maximální profit z členství v EU. Training Academy byla zaměřena na nové institucionální zavádění týkající se Lisabonské smlouvy, dále na institucionální lobbing a networking v Bruselu. Případové studie byly zaměřeny na konkrétní regiony a jejich lobbing v evropských institucích. Cílem tohoto školení bylo poskytnout účastníkům koncepční i praktické nástroje v oblasti evropských záležitostí a náhled na to, jak regiony mohou těžit z Evropské unie, hlavně v oblasti finanční (evropské projekty, atd.).