Most v Meziměstí se dočká kompletní rekonstrukce

1. 10. 2013 Autor: Jiří Hošna

Silničáři chystají v příštím roce kompletní rekonstrukcí mostu v Meziměstí. Jeho stávající nosná konstrukce projde sanací a most dostane i novou vozovku. Modernizace vyjde na více než pět milionů korun, které Královéhradecký kraj uvolní ze svého rozpočtu. Rozhodli o tom krajští radní.

„Stávající mostní svršek stavbaři odstraní a nahradí ho novým. Zajistí také nové odvodnění, zhotoví ocelové zábradlí, postaví železobetonové chodníky a položí vozovku v délce asi pětapadesáti metrů. Rekonstrukci mostu kraj naplánoval na příští rok – začít by měla v polovině dubna a skončit do podzimu,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Na modernizaci mostu se bude pracovat vždy po polovinách. Provoz na mostu tak bude omezen, ale řidiči přes něj budou moci přejíždět vždy v jednom jízdním pruhu. Dopravu bude řídit světelná signalizace.

Královéhradecký kraj se stará o zhruba 3300 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Do oblasti dopravy každoročně investuje stovky milionů korun. Z evropských finančních zdrojů již získal kraj na modernizaci své silniční sítě zhruba dvě miliardy.