Koupaliště v hradeckém kraji končí sezonu, voda je bez závad

30. 8. 2013 Autor: ČTK

(ČTK) - Většina koupališť v Královéhradeckém kraji ukončí do neděle 8. září letní sezonu. Část koupališť, například Stříbrný rybník u Hradce Králové, Miletín, Vamberk, Eden v Jinolicích, Teplice nad Metují, Milovice či Lanžov, už sezonu v minulých dnech ukončila. V koupalištích, které sledují hygienici, je voda ke koupání stále vhodná, vyplývá z informací zveřejněných dnes na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

V koupacích oblastech hygienici v pondělí odebrali vzorky naposledy v sezoně. "Jak na vodní nádrži Rozkoš u autokempinku, tak v Oborském rybníku na Jinolicích je aktuálně voda vhodná ke koupání, pouze je snížena její průhlednost," uvedli. Podobná situace je na přírodním koupališti Dachova u Hořic, kde sezona končí zábavným odpolednem 7. září.

V neděli 1. září ukončí sezonu koupaliště v Rychnově nad Kněžnou, Novém Bydžově, Lodíně, Dolcích u Trutnova a v Opočně. O týden později zavřou své brány koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem, Mladých Bukách, Chlumci nad Cidlinou, Třebechovicích pod Orebem a Dolní Kalné.