Zoo Dvůr Králové se od soboty rozezní rytmy Afrického festivalu

20. 7. 2016

V sobotu 23. července bude ve dvorské zoo zahájen tradiční Festival Africa Live plný africké hudby, tanců, umění, ale i jídla a zábavy pro děti. Hlavními hvězdami festivalu jsou zimbabwská hudební a taneční skupina IYASA a trio vokalistů Insingizi.

Zoo Dvůr Králové se od soboty rozezní rytmy Afrického festivalu
Pestrý program však nabízí návštěvníkům i další africká vystoupení, těšit se tak mohou na bubeníky z Konga a Angoly, zpěváky a tanečníky z Gambie a Senegalu nebo skupinu Ngoma Africa z Tanzanie, jejichž hudba pronikla v posledních letech do celého světa.

Cílem festivalu je především, aby se návštěvníci dobře bavili. Kromě toho bychom je ale rádi blíže seznámili s rozmanitou africkou kulturou. Proto kromě hudby a tanců zažijí i pravé africké tržiště se spoustou ručně vyráběných dekorací a předmětů, kulinářské speciality nebo budou moct sledovat při práci africkou sochařku Maudy Muhoni z umělecké komunity Tengenenge v Zimbabwe,“ uvedl ředitel ZOO Dvůr Králové Přemysl Rabas.

Vybrané večery budou patřit rytmickým koncertům skupiny IYASA, která letos zavítá do Evropy již popatnácté, nebo zimbabwské trojici a cappella zpěváků Insingizi. Chybět nebude oblíbené promítání filmů s africkou tematikou – dojde tak třeba na animovaný film pro děti Zambezia či slavné romantické drama Vzpomínky na Afriku. Večerní programy budou doplněny o oslnivou ohnivou show nebo vystoupení skupiny Sahar.

Afriku ještě více přiblíží vyprávění spisovatelky Zuzany Beranové, která v zoo dokonce uspořádá autogramiádu své nejnovější knihy Poslední nosorožec, nebo bývalé české diplomatky v Keni a Zimbabwe Marie Imbrové. Besedy budou probíhat v kavárně Karen v Neumannově vile.

Na své si během festivalu přijdou i děti. Každý den na ně čekají dovednostní úkoly a soutěže, za jejichž splnění získá každý malou odměnu. To vše doplněno oblíbeným malováním na obličej nebo zaplétáním typických afrických copánků.

Součástí programu bude také slavnostní pojmenování letošních mláďat – dvou samečků nosorožců černých a čtyř mláďat lemurů kata.

Foto a text: Zoo Dvůr Králové