Známe vítěze krajského kola soutěže Zlatý erb. Rozdíly mezi weby měst a malých obcí se stírají

3. 3. 2016

Další ročník krajského kola soutěže Zlatý erb, který hodnotí webové stránky měst a obcí, byl dnes dopoledne slavnostně vyhlášen v sídle Krajského úřadu. Bezprecedentního úspěchu dosáhlo město Broumov, když se mu podařilo potřetí za sebou obhájit prvenství v kategorii radničních internetových stránek. Od roku 2013 tak již čtyřikrát obsadilo první příčku. Obcí s nejlepší webovou prezentací se staly Lovčice. Nejlepší elektronickou službou byl vyhlášen mapový portál GIS Dvora Králové nad Labem. Cenu veřejnosti získal Nový Hrádek.

Známe vítěze krajského kola soutěže Zlatý erb. Rozdíly mezi weby měst a malých obcí se stírají
V kategorii měst byl rozdíl mezi prvním a posledním jen okolo jednoho bodu a všechny soutěžící weby byly velice nadprůměrné. Úroveň webů malých obcí byla oproti dřívějším ročníkům velmi vysoká a do finále se dostali i dva noví soutěžící. Podle členů hodnotící komise tak soutěž plní svoji funkci. Vysokou úroveň měly rovněž přihlášené elektronické služby.

Nově se v krajském kole posuzovala Podpora IPv6 (internetový protokol verze 6) a DNSSEC (poskytuje uživatelům jistotu, že informace, které z DNS získal, byly poskytnuty správným zdrojem). Podle těchto kritérií se loni hodnotilo až v rámci celostátního kola. Úplnou letošní novinkou je podpora zobrazení na mobilních zařízeních.

Letos se do soutěže přihlásilo 8 měst, 11 obcí a 14 elektronických služeb. Zástupci oceněných sídel převzali svá ocenění od radního Josefa Lukáška a obdrželi věcné ceny od sponzorů soutěže.

Kompletní výsledky krajského kola 2016:

Cena veřejnosti

Obec Nový Hrádek, okres Náchod (http://www.novy-hradek.cz)

Nejlepší elektronická služba

3. místo: Vrchlabí: Hlášení závad

2. místo: Hradec Králové: Zveřejňování důvodových zpráv k bodům jednání

zastupitelstva města

1. místo: Dvůr Králové nad Labem: Mapový portál GIS

Nejlepší webová stránka obce

3. místo: Podbřezí - www.podbrezi.cz

2. místo: Lodín - www.lodin.cz

1. místo: Lovčice - www.lovcice.eu

Nejlepší webová stránka města

3. místo: Hradec Králové - www.hradeckralove.org

2. místo: Rychnov nad Kněžnou - www.rychnov-city.cz

1. místo: Broumov - www.broumov-mesto.cz

Fotogalerie