Příjem přihlášek do soutěže Zlatý erb končí 31. ledna!

30. 1. 2018

Uzávěrka pro příjem přihlášek do 20. ročníku soutěže končí ve středu 31. ledna 2018 ve 14. hodin.

Soutěž je podobně jako v loňském ročníku organizována v krajských a v navazujícím celostátním kole. Krajské kolo soutěže vyhlašuje Královéhradecký kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale také poskytuje užitečné informace jejich webmasterům a provozovatelům a nabízí možnosti pro další zlepšování. Vítězům jednotlivých kategorií krajských kol bude zajištěn vstup zdarma na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

V krajských kolech se hodnotí povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a další. Vše je uvedeno v Propozicích soutěže.

Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Webové stránky měst a obcí opět soutěží o Zlatý erb

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

  • a) nejlepší webové stránky města
  • b) nejlepší webová stránka obce
  • c) Smart City a nejlepší elektronická služba
V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, turistické destinace a turistické atraktivity.

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz.

Do soutěže se je možné přihlásit od 1. 11. 2017, uzávěrka příjmu přihlášek je stanovena na 31. 1. 2018 ve 14 hodin.

O slavnostním vyhlášení vítězů krajského kola soutěže Zlatý erb budete informováni.

Více informací podá Ing. Iva Hejnyšová (ihejnysova@kr-kralovehradecky.cz, tel.: 495 817 147), případně koordinátor soutěže Mgr.Jitka Hajžmanová, hajzmanova@zlatyerb.cz.