Vyšlo dubnové číslo U nás v kraji

4. 4. 2024

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo dubnové číslo U nás v kraji

 

Z obsahu vybíráme

V nemocnici ve Dvoře Králové kraj otevřel nové operační sály

V krajské Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem vznikly nové operační sály pro chirurgii a urologii za téměř 97 milionů korun bez DPH. Investice přispěje k zajištění rozsahu lékařské péče a dalšího rozvoje nemocnice. Královéhradeckému kraji na stavbu sálů přispěl majitel královédvorské textilní společnosti JUTA Jiří Hlavatý.

Kraj výrazně investuje do všech svých nemocnic, staví se v Jičíně, Rychnově, Trutnově a nově také v Náchodě

Aktuálně pokračuje výstavba nové budovy onkologie, hematologie a laboratoří v jičínské nemocnici za více než 690 milionů korun. Kraj zde připravuje také nový pavilon psychiatrie s náklady přes 330 milionů korun a parkovací dům

Dálnice D35 z Jičína do Hradce Králové bude hotová do roku 2028. Postupuje také výstavba obchvatu Nové Paky

Královéhradeckým krajem postupuje dálnice D35 a od severu pomalu míří k Hradci Králové. Aktuálně se staví úsek mezi Hořicemi a Sadovou, ještě letos začne stavba navazující části až do Plotišť u Hradce Králové. Během následujících čtyř let pak ŘSD postaví zbylé úseky mezi Hořicemi a Jičínem.

První etapa modernizace Barevných domků skončila

Královéhradecký kraj dokončil první etapu rozsáhlé modernizace budov Barevných domků v Hajnici na Trutnovsku, poskytujících služby pro ubytování osob s mentálním či jiným druhem postižení. Za stavební práce a vnitřní vybavení nové jednopodlažní budovy s kapacitou 36 lůžek a za vybudování objektu pro technické zázemí kraj zaplatil 130 milionů korun včetně DPH. Zahájení druhé etapy investic v Hajnici plánuje na květen letošního roku.

Nový domov s nepřetržitou péčí o seniory vyroste ve Žďáru nad Orlicí

Výstavbu dalšího moderního domova se zvláštním režimem pro seniory připravuje Králové hradecký kraj ve Žďáru nad Orlicí. Zařízení bude disponovat 24 lůžky a organizačně bude spadat pod krajské Domovy na Orlici. Aktuálně kraj nechává zpracovat projektovou dokumentaci pro výstavbu včetně řešení interiéru za necelých pět milionů korun bez DPH.

V Hradci Králové začala stavba lékařského kampusu Univerzity Karlovy za 7,1 miliardy korun

Univerzita Karlova na začátku března oficiálně zahájila výstavbu dvou budov pro lékařskou a farmaceutickou fakultu za více než sedm miliard korun v Hradci Králové.

K dostání i on-line

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.