Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy

21. 6. 2018

Fotbalová asociace České republiky vybrala Královéhradecký kraj k uspořádání letošního ročníku UEFA Regions Cupu. Zápasy se konaly v Trutnově a Vrchabí. České barvy zde z pozice vítěze národního kola reprezentoval výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje, který remíze s Maďarskem celou skupinu vyhrál. Díky tomuto triumfu postoupili amatérští fotbalisté na Mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce.

„Po celou dobu turnaje jsme mohli vidět bojovné výkony našich fotbalistů, které vyvrcholily v zápasu s Maďarskem. Díky vítězství ve skupině budou amatérští fotbalisté Královéhradeckého kraje reprezentovat Českou republiku na Mistrovství Evropy v příštím roce, k čemuž jím upřímně gratuluji,“ řekl první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček, jenž společně s generálním sekretářem FAČR Rudolfem Řepkou a předsedou Královéhradeckého krajského fotbalového svazu Václavem Andrejsem sledoval středeční duel s Maďarskem.

Amatérští fotbalisté Královéhradeckého kraje kromě remízy s Maďarskem zvítězili nad San Marinem 2:0 a Bosnou a Hercegovinou 4:0.

„Postup na finálový turnaj UEFA Regions Cupu je největším úspěchem v celé historii krajského fotbalového svazu Královéhradeckého kraje. Chtěl bych tímto poděkovat vedení Královéhradeckého kraje za pomoc s materiálním vybavením tohoto výběru. Bez pomoci kraje bychom nebyli schopni v současné tíživé finanční situaci zajistit naše působení v této soutěži,“ uvedl předseda Královéhradeckého krajského fotbalového svazu Václav Andrejs.

UEFA Regions Cup je mezinárodní fotbalová soutěž, která od roku 1999 navazuje na mistrovství Evropy amatérů ve fotbale, konané v letech 1967 až 1978. Turnaje se účastní hráči nižších soutěží, kteří nemají profesionální smlouvu a jsou ve věku 19 až 40 let. Každou zemi reprezentuje výběr jednoho regionu, který vyhrál domácí kvalifikaci. Všechny členské země UEFA se utkají v základních kvalifikačních skupinách, z nichž vzejde osm účastníků závěrečného turnaje.

Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy

Utkání amatérských fotbalistů společně sledovali 1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje, předseda Královéhradeckého krajského fotbalového svazu Václav Andrejs a generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy

Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy