Volejbalová Dřevěnice slaví 65 let! Přijďte fandit, hrát se bude i v noci

3. 8. 2018

Největší antukový volejbalový turnaj ve střední Evropě začne už tento víkend v Dřevěnici u Jičína. Na deseti kurtech se představí téměř 400 hráčů. Turnaj podpořil Královéhradecký kraj i Český olympijský výbor.

Volejbalová Dřevěnice slaví 65 let! Přijďte fandit, hrát se bude i v noci

Volejbalová Dřevěnice se pyšní dlouholetou historií. Letos se uskuteční už 65. ročník a každoročně na něj přijíždějí nejlepší hráči z celé republiky i zahraničí. Zúčastnit se jej ale mohou hráči všech věkových a výkonnostních kategorií. Turnaj pořádá TJ Sokol Dřevěnice ve dvou termínech.

První turnajový víkend, tedy 4.–5. srpna, je věnován profesionálním hráčům. „V sobotu do jedenácté hodiny hrají v Dřevěnici družstva extraligy a družstva divokých karet. Od osmi večer pak začnou finálové zápasy. Tmy se diváci bát nemusejí, turnaj je unikátní i proto, že se hraje za nočního osvětlení,“ zve náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za oblast školství, kultury a sportu.

V neděli se od jedenácti dopoledne uskuteční slavnostní nástup za přítomnosti osobností z řad sportovního, politického a kulturního dění.

Pořadatelé slibují divácky velmi atraktivní sportovní utkání. Kdo by však nedorazil, tak nemusí smutnit. Nedělní finálové utkání družstev 1. A třídy mužů i žen budou zabírat televizní kamery v přímém přenosu České televize.

Druhý volejbalový víkend v Dřevěnici se uskuteční 11. a 12. srpna a turnaj bude otevřený pro všechny.

Součástí Volejbalové Dřevěnice bude i výstava fotografií a promítání filmu Historie z archivu 1950–2003. V letošním roce si totiž pořadatelé připomínají hned dvě výročí – samotný turnaj má 65 let a tento rok uplyne plných 95 let od založení pořadatelské Tělovýchovné jednoty Sokol Dřevěnice.

„Volejbalové Dřevěnici udělila Rada Královéhradeckého kraje trvalou záštitu. Smekám klobouk před pořadateli, kteří po dobu 65 let připravovali a stále připravují tento turnaj. Volejbalová Dřevěnice je důkazem, že se velké a důležité sportovní turnaje mohou konat kdekoliv, i v malé vesničce ve východních Čechách. Dřevěnickým Sokolům a jejich spolupracovníkům děkuji za skvělou práci, která dlouhodobě pomáhá dělat náš kraj výjimečným,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Foto: archiv TJ Sokol Dřevěnice