V příštím týdnu začne oprava Úprkovy ulice v Hradci Králové

15. 7. 2016

Za úplné uzavírky a vyloučení provozu začne příští týden ve čtvrtek 21. července oprava Úprkovy ulice v Hradci Králové. Řidiči musí počítat s obousměrnou objízdnou trasou pro místní dopravu, včetně MHD a linkových autobusů, která je navržena v Malšovicích v trase ulic Náhon – Na Drahách – Úprkova a zpět. Úsek dlouhý 587 metrů opraví Královéhradecký kraj za 11 milionů korun. Stavební práce by měly být hotovy začátkem října.

Silnice třetí třídy v úseku od II. silničního okruhu po Malšovu Lhotu vykazuje množství nerovností a konstrukčních poruch. Oprava části Úprkovy ulice v úseku od křižovatky s ulicí Na Drahách po křižovatku s ulicí U Křížku představuje jednu ze čtyř etap rekonstrukce této komunikace. Náklady na tuto stavbu jsou 11 milionů korun, které stoprocentně pokrývá dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Termín ukončení stavebních prací je stanoven na 9. října 2016. „Po rekonstrukci bude zachován stávající systém dopravy, nedojde ani k žádným změnám ve směrových parametrech komunikace. Šířkové uspořádání komunikace zůstane také zachováno. Rekonstrukce vozovky spočívá v opravě a zesílení podkladní a krytové vrstvy. Součástí rekonstrukce je i obnova odvodnění komunikace. Původně jsme měli s rekonstrukcí začít již na začátku července, ale došlo ke zpoždění vydání stavebního povolení, i když jsme o něj zažádali s více než ročním předstihem,“ řekl ředitel SÚS Královéhradeckého kraje, a.s. Jiří Brandejs.

Rekonstrukce komunikace bude probíhat za úplné uzavírky silnice a za úplného vyloučení provozu. Řidiči tak musí počítat s obousměrnou objízdnou trasou pro místní dopravu, včetně MHD a linkových autobusů, která je navržena v Malšovicích v trase ulic Náhon - Na Drahách – Úprkova a zpět.

Souběžně se stavebními pracemi na komunikaci budou probíhat i další opravné práce, které spolu s krajem sladilo město Hradec Králové. „V Úprkově ulici by se měly do konce roku objevit nové chodníky, přechody pro chodce s přisvětlením, zastávky MHD, sjezdy k jednotlivým nemovitostem i zálivy pro krátkodobá odstavení vozidel,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Hradec Králové Magdalena Vlčková.


Objízdná trasa pro řidiče v době uzavření Úprkovy ulice v Hradci Králové:

Trasa ulic Náhon - Na Drahách – Úprkova a zpět.

Omezení provozu MHD:

Autobusové linky číslo 11 a 17 pojedou po objízdné trase. Zastávka Úprkova nebude obsluhována a náhradní stanicí se dočasně stane zastávka Na Kotli. Linky č. 11 a 17 budou na objízdné trase zastavovat také na zastávkách NÁHON a HUSŮV POMNÍK. Zastávka linky č. 11 MALŠOVICE - U ČECHŮ bude přesunuta do ulice Na Drahách a bude sloučena s nástupní zastávkou pro linku č. 7. Vzhledem k prodloužení trasy linek č. 11 a 17, které si uzávěra vynutí, může dojít ke zpoždění. Dopravní podnik města Hradce Králové bude výlukový stav monitorovat a v případě nutnosti zavede potřebná opatření.