Tělocvična v Opočně je připravena na zimu

5. 11. 2018

Výsledek rekonstrukce tělocvičny v areálu odborného učiliště v Opočně si při jejím slavnostním otevření prohlédli hejtman Jiří Štěpán a jeho náměstkyně Martina Berdychová. Žádost o podporu projektu byla podána do 19. výzvy Operačního programu Životní prostředí a celkové náklady činí více než sedm milionů korun.

„Areál, ve kterém se tělocvična nachází, patří ke Střední průmyslové škole, Odborné škole a Základní škole v Novém Městě nad Metují-pracoviště Opočno. Rekonstrukce spočívala v kompletním zateplení budovy, vyměnilo se stávající osvětlení a zavedl energetický management. Přeji žákům i všem uživatelům tohoto sportovního zařízení, aby si v tělocvičně dosyta užívali sportovních aktivit a využívali její prostory ke smysluplnému trávení volného času,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

„Jsem rád, že se podařilo vytvořit důstojné a kvalitní prostředí nejen pro žáky školy, ale i pro členy různých spolků a organizací, které v Opočně fungují. Děti i dospělí například ze Sokola, Spartaku či hokejových Baronů mohou tyto prostory využívat k provozování svých sportovních aktivit. Toto jsou dobře investované peníze,“ doplnil hejtman Jiří Štěpán.

Stavební práce na rekonstrukci tělocvičny byly zahájeny v květnu tohoto roku 2018 s termínem dokončení v říjnu 2018. Slavnostního přestřižení pásky se pod taktovkou ředitelky školy Olgy Taláškové kromě představitelů kraje zúčastnila i starostka Opočna Šárka Škrabalová, ředitel Centra investic rozvoje a inovací Lukáš Korych a vedoucí oddělení projektového řízení Lenka Bacovská, dále zástupci sportovních spolků a organizací města.

Fotogalerie