Talenti Královéhradeckého kraje zabodovali ve finále soutěže Zlatý oříšek 2017

23. 1. 2018

V Královéhradeckém kraji je spousta talentovaných dětí a mládeže. Důkazem je umístění plavce Mikuláše Rudolfa Cogana, tanečního souboru Flash Jaroměř a Barbory Reslové mezi třicítkou talentů z celé republiky.

„Už v krajském kole se nám představila spousta talentovaných dětí a mládeže. Ocenění trojice soutěžících z našeho regionu v celorepublikovém finále jen potvrzuje, že v Královéhradeckém kraji máme spoustu šikovných mladých aktivních lidí napříč jednotlivými obory. Všem oceněným srdečně gratuluji a přeji jim mnoho úspěchů v jejich aktivitách,“ uvedla náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje pro oblast školství, kultury a sportu Martina Berdychová.

Mikuláš Rudolf Cogan se věnuje plavání. Talentovaný závodník zazářil v roce 2017 na MČR ve Zlíně, kde vybojoval 10 zlatých medailí. Úspěch si připsal i na Olympiádě dětí a mládeže v Brně, kde za své výkony získal 5 zlatých a jednu stříbrnou medaili.

Flash Dance Jaroměř se věnuje scénickému tanci. V roce 2017 vystupoval například na Celostátní přehlídce dětských skupin scénického tance v Kutné Hoře, Celostátní přehlídce pantomimy a pohybového divadla v Kolíně či na Krajské přehlídce dětských skupin scénického tance v Červeném Kostelci, kde zanechal vždy skvělý dojem.

Barbora Reslová se věnuje přírodovědě, respektive biologii a ekologii. V loňském roce získala 3. místo v okresním kole soutěže Mladý zahrádkář. Zvítězila v okresním kole biologické olympiády, byla úspěšnou řešitelkou krajského kola soutěže BIO. Získala také třetí místo v okresním kole soutěže v poznávání přírodnin, stala se vítězkou oblastního kola Zlatého listu. V krajském kole tohoto klání obsadila 2. místo.

Soutěž Zlatý oříšek už téměř dvacet let cíleně vyhledává a podporuje nejtalentovanější děti a dětské kolektivy z celé České republiky. Třicet nominovaných dětí ve věku šesti až čtrnácti let pak pravidelně představuje prostřednictvím slavnostního finále, které vysílá Česká televize.

Talenti Královéhradeckého kraje zabodovali ve finále soutěže Zlatý oříšek 2017

Mikuláš Rudolf Cogan

Talenti Královéhradeckého kraje zabodovali ve finále soutěže Zlatý oříšek 2017

Flash Dance Jaroměř